用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到TSL result!
go

收到TSL result! [複製鏈接]

Waiting!

1    0    0    0

收信, 係唔係無reject架? 有無媽咪有offer但會放棄呢? 雖然預咗機會唔大但真係好失望啊! 唉6月又要再來過

唉,就算幾多個waiting, 都係得排頭果10個8個先有機會,我估我仔都唔會係頭10個!

回復 18# kinchani 的帖子

正常跟分數啦! 唉下星期尾肯…定會有幻聽!

各位俊男美女你們的小朋友有咁多offers 懇請想清楚TSL是否你杯茶, waiting只係到12月尾,過了waiting的小朋友又要從頭來過了    謝謝體諒!

多口想問句, waiting的朋友封信係唔係得1頁紙??? 我見封信下面近地址同名果個位有"3", 好似係"p3"咁解, 同埋佢話如果收到電話要帶文件, 但無寫要帶咩喎! 係唔係正常? 定係我果封係"敷衍信", waiting都無我份架?!

回覆 72# TB 的文章

白色架, 後面咩都無! 但封信明明寫" If your child is admitted, you should come to our school with the required documents shown overleaf to register for your child." 但我點睇都係乜都無!!! 所以我諗係唔係waiting 都分唔同batch囉! 可能"3"係其實無機會, 因為so far無聽見有人係unsuccessful. 唉...好灰...

原帖由 TB 於 11-11-20 23:46 發表
Hi michellehung

Do not be so sad. As i read that some already get some better offer and willing to release the seat at TSL. Look forward

唉我一見封信就覺得奇架喇, 明明話睇後面但背面係白色, 跟住有個"3"未好明顯係跟名同地址印, 我都估係唔係waiting有3批, 咁奇實我地即係reject! 忍唔住上來問下. 我見LMC得20個waiting咋,但我估TSL唔止啦.. 就算都係20個我都唔信有20人唔register囉... 但已TSL的admin無理由做戲唔做全套, 寄封咁"敷衍"的信來刺激我架... 你話係唔係好灰丫?

原帖由 puiyingmama 於 11-11-20 23:54 發表

我封都係白色, 淨係話on waiting list. Should there be any school places available, you will be informed by phone after 24 Nov,2011.

我都唔諗咁多啦, 6月亦唔會叩門, 唔會再博. 我發覺我女呢排好唔開心,  ...

下, 咁大壓力? 其實我仔都叫無咩點, 但去完TSL 1st in 時都有同我講"媽咪, 其他小朋友好叻架, 老師問佢地咩都識架, 我就咩都唔識." (佢講果時唔笑架, 聽到睇到我心都痛埋) 佢去完2nd in 都話好想好想讀陳守仁, 我收到封信幾驚唔知點講, 好彩佢又無o野喎! 話"讀唔到陳守仁, 咁我讀XX都好好丫!" 佢知道有個佢好鍾意的同學會上返自己小學想同同學仔一齊讀, 已經將TSL拋諸腦後, 只係我自己失望o者, TSL一直係我首選, 但由最初其實諗住無機會, 1st 果日半夜發燒, 以為去唔到, 到天光又退燒即時飛的去, 一考完又發仲發足4日. 到有2nd in, 好似一步步願望成真咁, 雖然in完都知唔得, 但心情又高又低咁真係唔係咁易適應.
我同呀仔講完佢係waiting都同佢講佢真係做得好好, 媽咪覺得佢真係好叻仔!

回復 93# Cake111 的帖子

可能我地聽朝上網check會變成"unsuccessful", 我有諗過佢出錯信!! 唔係點會個背面係blank page?! 可能用錯sample print 信!

回復 97# Cake111 的帖子

可能天父知我有選擇困難症, 所以俾only 1 offer 我 等我唔使諗讀邊間好, 幫我揀埋. 雖然好明顯神所選的唔係我最鍾情的, 但我相信一定係對我兒子最好的.
除了出錯信, 我真係諗唔到咩理由佢俾封背面係blank的信我叫我睇"overleaf"囉...

Check 了,都係waiting, 巧過茂....:
‹ 上一主題|下一主題