用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 2012-K1 新生家長交流站
樓主: Sugarbabegirl
go

2012-K1 新生家長交流站 [複製鏈接]

回覆:avacsy 的帖子

我係家長,我囡囡出年升K2嘞!可以解答以下問題嘅!
1)星期一就著運動

回覆:2012-K1 新生家長交流站

Sorry ! 㩒錯咗!
1)星期一就著運動衫啦!
2)係!要帶!
3)用小布袋仔,兩邊有繩拉嗰d 。分2、3
      個分開,就好清楚嘞。茶點時小朋友要
       自己準備同收拾㗎!

回覆:2012-K1 新生家長交流站

係放唒入書包,唔駛另外再用袋啦!

回覆:avacsy 的帖子

膠袋仔係放雨褸嘅,方便濕咗放入去,其他用小布袋仔就得啦。
我用3個布袋:1)放所以茶點用具。
2)放襪仔、內褲仔。3)白色外套。
全部放唒入書包,所以盡量買輕身d,小朋友要自己咩書包㗎。嗰書包仲要放1、2本書同嗰文件夾㗎!
希望幫到您!

引用:關於學校話要放書包內既A4+folder+-+係咪要

原帖由 Sugarbabegirl 於 12-08-14 發表
關於學校話要放書包內既A4 folder - 係咪要開口果d呢? 我想用好似「無印」果d有zipper既, 咁裡面既野唔會咁 ...
關於A4 file、雨衣、餐桌墊呀咁,新生開學日,老師會教家長準備什麼類型嘅。

回覆:Chingball 的帖子

買咗用住先,再買都好平㗎姐。因為一開學就要用㗎啦!

回覆:sweetieboy 的帖子

Yes 新生第一日唔會上課,老師主要係認識小朋友、家長。教家長點樣幫小朋友準備返學嘅野呀咁。

‹ 上一主題|下一主題