用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 09-10 LK A.M. 同學會
樓主: BreMa
go

09-10 LK A.M. 同學會 [複製鏈接]

Hello~~大家好呀, 好耐都冇上到黎...
yuki 由 NCD升咗LKB 呀~~
同埋佢都入咗小童軍呀...不過都係我自己會係luch hr時佢湊佢lor..(我諗到時我都會好趕吓!)

薳然媽真係替薳然同埋妹妹開心, 你可以全職貼心咁take care佢地.....

Hello~大家好呀, 真係好耐都冇上黎啦..
薳然媽~~係呀,你帶咗MASK ,YUKI都認得你呀..
唔怪之得佢前排同我講過話見到薳然媽咪啦...

OH~SH最近LK老師都走了倆位, 聽完之後都唔係好開心,小朋友啱啱同班主任建立咗感情又突然~~哎!
希望LKC & LKA D同學仔快快適應到喇~~~

原帖由 薳然媽媽 於 09-9-29 12:10 發表
YUKI媽咪,

您幫我地 吓YUKI啦, 今朝見到YUKI, 佢好乖& 正經咁企定定叫我地AUNTIES 早晨, 真係好抵讚.  我帶左口罩, 佢都認得我呀.  請您幫我同YUKI講薳然媽咪見到佢好開心呀. ...

係呀,薳然媽..因為冇上開就自然少上黎,同埋見以家呢度熱鬧番好多..咪上黎交流吓law..

係呢薳然以家返緊基督小幼苗呀, 係咪好開心呢?
yuki就返緊小童軍, 原來小童軍有好多ex-ncd同學仔架,見佢地堆埋一堆真係好開心...(好似返番以前nc 咁)

原帖由 薳然媽媽 於 09-11-2 22:48 發表
YUKI媽咪,
您係咪好忙呀?  真係小左上來喎.
YUKI好乖乖, 大個左好多呀, 又淡定.
希望今次係SH今個年度最後一次轉老師, 否則真係搵著D小朋友黎搞.  

...

係呀, 只得一個男仔?我又無留意喎!
等下次湊呀女時八吓先...
不過yuki就有提及過佢地嗰班有個男同學係小童軍..

原帖由 eugenie-mama 於 09-11-5 20:22 發表
我囡囡都係小童軍, 佢話小童軍只有1個男仔.

全級十幾個男仔, 只有1人個做小童軍. 我都好驚訝? 係唔係男仔都要抽籤, 無得優先?
‹ 上一主題|下一主題