用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (更新: 私小收左) 12 網 聖保祿 落實出年要搬去柴灣 ...
go

(更新: 私小收左) 12 網 聖保祿 落實出年要搬去柴灣 [複製鏈接]

回覆:12 網 聖保祿 落實出年要搬去柴灣

請問預計幾多年後搞掂搬回跑馬地?

搬去柴灣嗰3年,仍是半日制?

海星小學個位,好似唔近柴灣地鐵站?

錯過咗open day 請問,St Paul Catholic 算唔算谷?多功課?測考默密唔密?多唔多TSA練習要做?(如果同Marymount 比較的話)唔好意思,太多問題。🙇

引用:如果唔介意這3年要去柴灣上堂,St.+Paul比s

原帖由 yauyingbb 於 15-12-19 發表
如果唔介意這3年要去柴灣上堂,St. Paul比st. Francis更chur,以我今年將2間學校相比,st.paul的確深好多而 ...
如果St Paul Catholic vs Marymount 相比,邊間chur D(谷D、深D)?

引用:家長會因學校要搬而(1)+改報另兩間名女校(2

原帖由 Vijoyce 於 15-12-23 發表
家長會因學校要搬而
(1) 改報另兩間名女校
(2) 睇長線, 改報ST. PAUL
我自己就(1)。因為用Google map計過車程,如揀St Paul Catholic ,搬去柴灣臨時校舍後,自己接送的話,一程要1小時。搭校車的話,我估也要30-45分鐘一程。

12網3大女校之中,邊間冇咁谷?邊間升上其中學部%最高?

引用:返而另一個讀MSS,+都係雙職父母;相對就讀

原帖由 Lindytiger 於 15-12-23 發表
返而另一個讀MSS, 都係雙職父母;相對就讀得輕鬆自在d.
請問MPS功課量多唔多、測考次數密嗎?會不會都算多TSA練習要做?

‹ 上一主題|下一主題