用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) K1 Hope pm 報到
go

K1 Hope pm 報到 [複製鏈接]

我小朋友今年K1 Hope pm, 有冇同學仔都係呢班呀,say 個hi
   0    0    0    0

Hi Centreaven & mlca1314, 你好呀,好開心小朋友可以同你地小朋友一班,以後要多多指教,好期待星期四開學. 我都覚得GH d老師好靚和溫柔。大家準備好哂校服未呀?我昨天先把名字貼好哂咋。

Welcome Tongtong, yes, I will also accompany my girl to school on 1 Sep.

請問9月1曰係星期四,係唔係都係着運動衫返學?定係開學第一日著校服裙?唔記得問老師tim...

Icic, thanks Tongtong. 真好,以後可以互相照應。

剛剛派了手冊,星期三前要填好交回。星期一要帶齊書本回校上課。有遺漏請其他媽咪補充。

Yes, the afternoon tea menu looks great...much better than my girl's previous school. 亞女今日放學只係講得出在學校唯一做過的係食包包..(可能太好味 )

不過可惜的係家長陪同那兩天因分半班關係,都不是在自己課室進行, 所以連亞女的課室在那裡或佢坐咩位我都唔知....

係呀,我阿女係group b ar.

一班應該30人3位老師。我阿女又冇同我講分組。

By the way, 昨日阿女放學返來書包少了本英文書back to school, 請問知不知道是否老師收佐?阿女咁快唔見書

Icic, thanks Tongtong.

好開心,昨天班主任終於打了電話來,阿女各方面適應都ok, 放心嗮。

星期一中秋慶祝會不用帶書,只需帶書包茶點袋?
‹ 上一主題|下一主題