用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園interview
go

學之園interview [複製鏈接]

唔知有沒有家長上星期in 左學之園講吓,我覺得都有d難
亞囝一入課室坐底,老師就給了4種生果給他看,叫他讀出來跟住老師用了公仔衣夾要他再確認每一生果夾出來,跟住老師張生果圖片反轉,要亞囝記回頭先4種生果位置.我自己個人覺得都幾難...
   0    0    0    0

我個囝系大B,我都系IN紅磡個間,我個囝一個都唔記得!!!

原帖由 wishwong 於 11-11-14 15:05 發表
我個仔唔夠力連個夾都開唔到 (因為係細仔).. 佢夾硬調轉個夾义住個食物...   哈哈.. 我覺得我個仔好醒 (當然老師唔會咁諗喇)..
老師冇叫佢背出黎.. 只係再重複問一次O個四種食物係咩...

...

真系幾叻囝,有時我覺得小朋友不是要跟指示才合格,不個可惜我唔系老師啦!!!

我IN紅磡小朋友一轉RM,已經每個家長派問卷,所以我個囝在聽故事考他,我就系後面填FORM,跟住到轉另一間RM聽校長介紹學校,所有家長D小朋友就系後面自己玩,不個我見D老師在給每一個小朋友在比分.

原帖由 wishwong 於 11-11-14 15:45 發表
其實見佢地D問題已經知佢地想要咩小朋友..因為小朋友已經有心儀既OFFER..所以唔係好緊張個INTERVIEW.. 當玩吓囉... 但我地去青衣個CAMPUS... D老師校長都好COOL.. 唔多友善咁..
你O個邊D老師NICE 唔NICE架?
...

其實D老師都OK不個太嚴更啦,我跟亞囝坐系到對住一個老師INTERVIEW,不個坐系亞囝旁邊有另外一個老師全程在看我地INTERVIEW 比分,其實真系有須要嗎???好有壓迫感

原帖由 wishwong 於 11-11-14 18:04 發表
我地又冇喎..得一個老師IN... 到最後佢不停DUP低頭寫野.. 有成5分鐘我地坐o係度等... (我心諗唔收都寫咁多野.. 幾有誠意喎... )

妳話已經有心儀學校OFFER,可唔可以講我知是那間學校呀???
‹ 上一主題|下一主題