用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區2尾3頭中學
樓主: mebebe
go

葵青區2尾3頭中學 [複製鏈接]

mebebe 發表於 17-12-29 11:25
請問葵青區2尾3頭中學比較好?thanks!!

其實燕京啲老師好有愛❤而且用心教, 每逢測驗/考試前夕老師會幫学生補課, 有主科mook卷可print比子女做...英文堂在ㄧ班之中會分兩组不同程度的学生上堂提升佢地英文, 有很多課外活動, 中ㄧ至中四在校午膳, 学校好嚴, 但学校都有寬鬆的時候...此校進步中有興趣也是不錯的選擇。

mebebe 發表於 17-12-29 15:23
如果呢5間排序,你會點排?請指教,thx!

我會加嶺南鍾榮光在葵循之前, 因嶺南女校長好關愛, 此校老師都不錯, 成績進步中!

easonkinki 發表於 18-1-6 14:45
如小朋友係b2尾/b3頭,
你地大抽獎分別點排?
迦密/燕京排乙二,三仲有無位?

燕京放乙1稳陣D, 有些人直頭甲1/2都填燕京,我囡乙1都派不到靠叩門入, 當時有200人爭4個位, 咁你話攪珠点填好, 我只知成績差過我女好多既甲1和乙1都填佢入左。我女成績小五, 小六冇唔合格主科有些散卷是A和B很只有数学C都派得唔好所以隨機号碼好死再加上上兩屆畢業生Pre-S1考得差咁就死得。至於迦密同样甲1.乙1.都要填佢,因好多哥哥姐姐向度讀緊啲妹妹弟弟自行實揀到攪珠大抽獎又係靠好彩填最前才可搏到。

熊大 發表於 18-1-10 12:36
jm講叩門時,真係㗎!

我就係见到李X堯咁高要求所以冇去叩門, 除非老師識人可幫你就可以又或者你有特異功能(列如:篮球校隊或公開賽拿冠軍)
‹ 上一主題|下一主題