用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 羅福道09年k1下午班家長, 入來交流一下吧! ...
go

羅福道09年k1下午班家長, 入來交流一下吧! [複製鏈接]

我仔仔叫栢喬Davis, 讀 n pink (a), 多多指教.
   0    0    0    0

好多人N pink 喎~~

KoBB, KristyChung, Chiumh:

大家也是同一班喎~ 真係好啦. 小朋友要坐校車嗎? 我個仔要的, 如果你們也要, 即是我們也見過面呢!
你們去星期六的家長會? 不知有沒有機會分班相認呢?

哈哈....我工人還以為他講大話沒有給他帶啊~~~ 我也未有時間問返仔仔, 等我同工人講返先! 好彩有你地喳!

原帖由 KoBB 於 09-9-17 14:28 發表
我個女上星期已經攞左返學校, 不過只係話帶红色玩具, 形狀都無講, 唔緊要啦, 佢講帶咩咪配合佢攞, 要俾佢學吓o既

嘩! 機乎每日都有確疹個案, 最新果個係 n brown pm 班. 大家小心d小朋友啊~~

原帖由 monyuen801901 於 09-9-20 21:06 發表
各位靚媽好,

我小兒Lukas也是K1-PM (N2), 校車#17.  請問是否要帶紅&藍色玩具呀?

係呀, 星期六個家長簡介會都有話會叫小朋友帶東西返去, 不過好攪笑, 個個家長都話唔相信要帶玩具返學校, 所以無帶到, 而家我地知啦! 哈哈~~ 唔知道今個星期帶咩呢?

我都係#17校巴喎~ 不過係尾站, 你呢? lukas讀邊班呀?

原帖由 KoBB 於 09-9-21 21:45 發表
聽日帶小朋友細個o既相喎, 我個女話有D同學帶左兩張相, 佢聽日都帶兩張.... 其實係咪分批帶呢??

帶相? 栢喬話要帶綠色玩具喎? 我都覺得奇怪, 點解仲係帶玩具呢? 之後佢仲問我miss cheung係咪好鍾意顏色喎!!

係呀, 我個仔都話"just one", 但究竟要張相黎個咩呢? 好想知o添!

原帖由 KoBB 於 09-9-23 15:41 發表
同你囡囡一樣, 只取了一張, 另一張即日退回

原帖由 hinhinboy 於 09-9-24 11:28 發表
Hi! 大家好! 我囝囝叫軒軒, 讀N Purple ap, 搭6號校車的.
返咗學差不多成個月, 大家分享吓小朋友的情況係點呢?
我囝囝就越來越喜歡返學, 由最初好抗拒返學, 到而家會叫姐姐早d去搭校車, 驚搭唔到車.
另外, 初初放學 ...

我都好認同, 見每個小朋友返學都好開心, 而且是學到知識的, 這點很重要. 我仔仔返來也沒有提學到什麼, 但若拿些咭給他們, 他們也知道要做什麼, 可能於學校內也有做.

十月生日會

有無n pink小朋友9-10月生日? 想找家長合資買生日蛋糕, miss cheung也這樣建議, 免得小朋友吃太多的蛋糕. 如有興趣, 可email給我: [email protected]

點解?

原帖由 KoBB 於 09-9-25 17:50 發表
請問10月2日是否可穿便服回校?

N Pink Mami phone list

有無n pink 媽咪係家長會當日留了電話及email, 而又收到phone list? 我已留了但仍未收到呀, 如果收到, 可否forward給我? 我是Davis 媽咪, email: [email protected]

生日的分享

我個仔 (n pink Davis) 昨天生日, 老師送左張生日咭給他, 雖然只是一張普通彩色咭而已, 但他很是高興, 全日拿著張咭向路人高舉, 說今天是他的生日, 周圍的路人都覺得很好笑. 我也覺得sc的老師很有心, 雖是一張簡單的禮物, 但也令小朋友很喜樂.

koBB,
多謝你呀, 你係咪Edith媽咪? 我個仔成日都提起你個女. 話Edith係佢好朋友喎~~.

原帖由 KoBB 於 09-10-22 13:44 發表
補祝Davis 生日快樂

唔径得我個女話要攞張生日咭返去學校送俾同學仔啦

原帖由 KoBB 於 09-10-30 21:54 發表
係呀

本來打算學校旅行會有機會認識下添, 依家定左11月30日, 我估我已經坐緊月lu

edith媽, 你幾時預產呀? 我地仲會有機會見面的, 你要保重呀! 生個肥肥白白的bb.

學校旅行

今天去完獅子會旅行, 時間實在太短了, 沒有時間玩, 太可惜!
‹ 上一主題|下一主題