用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人考左 "根德園" ?
樓主: carol716
go

有無人考左 "根德園" ? [複製鏈接]

睇完甘多位 IN 完既 RECAP , 我女 11/15 IN 真係唔
水諗會收 !

1. 佢唔肯係陌生人面前唱歌
2. 10 問都係 6 - 7 應

不過都去見識一下 ... 甘出名既學校 , 睇下 D MISS
同學校係點都好呀 !!

我女未 in kv , 不過真係好睇彩數 ....

1. 睇 miss friendly 同 nice 與否
2. 睇少主個一刻既心情

不過幾千去揀收幾百 ..... 唔 duck 都係正常 ,
又無 warm up 又滖水 6 腳 !!  想發揮到都
難啦

大家平常心 , 收到真係好好彩 lor

原帖由 cy36baby 於 08-11-9 10:34 發表

其實呢D interview 最重要係老師既印象...因為老師一睇就其實就知想唔想收...佢想收你做得唔係太好都收..唔想收你做到100%都可能唔收..有時又要講下運氣....考完都係唔好想太多.... ...

我女都 in 左, 我地 in 9:00 個轉 !
不過 hb 講入面 2 個 miss 都唔多
笑 , 目無表情甘架 !!   反而收表個個
仲 nice 的 同有 d 笑容 lor !!

好似 12/5 先放榜 , 希望大家都有好消息啦 !!  

原帖由 prosperityyan 於 08-11-15 23:48 發表
今日我阿仔考左啦, 麻麻地啦, 老師都幾好, 唔係其他人講咁COOL, 我諗個個老師唔同. 而且我係得一個老師IN, 佢問哂阿仔先再問我既, 佢問我阿仔名, 幾歲個D, 都唔答架. 不過問書入面個D野, 都識既, 不過我阿細係細仔,  ...

parco ma,
原來係 12/1 前收到通知呀 !

cash 昨日都 ok , 我 hb 陪佢入去
無聽錯都答到 80% wor ! 佢話 miss 無叫唱歌 , only 問 cash 識唱咩歌咋!!

不過 in 個 2 位 miss 無咩表情, 收表個個真係 nice 好多 lor

原帖由 BabyHilary 於 08-11-16 08:13 發表
cash ma,

cash表現合作嗎?

btw, 我8號in嗰張notice寫12月1日前寄出通知。

parco ma,

其實唔多 sure 有無 answer 8 成架 ,
我 hb 烏 sir sir 一路自己答一路聽
都唔係好清楚 .... 歌仔都無叫唱
只係問識咩 song 咋 wor

parco 個 blog 我 look 左 , 可能佢真
係醒目仔知 kv 甘多野攪 , 活動
arm 佢多 d .... 希望你 soka 都順利
parco 仔會保持一貫水準架啦 !!

原帖由 BabyHilary 於 08-11-16 22:57 發表
答到80%...vow, cash好叻呀﹗
parco嗰日連8%都答唔到﹗

尋日去in一間活動教學幼稚園,
parco又竟然用句子答老師問題,
去kv嗰日連叫咩名都唔肯講, 真係激c我﹗

...

其實一日 in 甘多 小朋友 , 真係有時會差 d 都唔奇 !!  平均 8 - 10 分鐘一個 , 你估一個 sat 要 in 幾多個 ??  

真係機械人甘都無可厚非 , 有時都要睇下好唔好彩數架 !  不過收表個個就
好好面口 , 可能都係簡單 d 1 - 2 分鐘
攪掂 .... 快靚正

原帖由 prosperityyan 於 08-11-17 00:09 發表
咁我諗真係KV 有2種唔同性格既老師呀. IN我個仔個個好好架, 佢問我名仔咩名同幾歲, 問左幾次都唔答, 咁我就話, 今日又唔答, 平時都講, 老師就話, 小朋友係咁架那. 之後都有問我個仔識唔識唱歌, 我問阿仔, 佢唔答, 老 ...

ivan ma,

唔係佢叻 ... 係好多 mami 上黎報左
有咩問題 , 有 d 準備甘 lor !! 真係唔該哂
報料既 mami 呀 !!  

不過佢睇圖片答唔到公仔係擦緊牙 ,
我 hb 本書好卡通 , cash 唔係好明 !

同埋 miss 問佢幾多歲又無答 ... 我 hb 補句 how old are you ? 佢先答 : 2 !!
唔知 ok 唔 ok ... 不過叫盡左力一試甘 lor  

你有無報 soka ? 我 11/23 in 呀 , 不過收生比例仲底 .... 10 個先收一個咋

原帖由 Bear2004 於 08-11-17 00:31 發表
Cash真係好叻呀, cash媽你可以放心哂喇!!

朗 b ma,

ha ha 呢邊好旺呀 , 我地個頭反而無咩人 !!  我 hb 又係甘講公仔唔知點 , 好卡通甘架 .... 另一邊有個花洒好 d , 知係沖緊涼 ... cash 先答到 bathing 咋 !

原帖由 HoneySu 於 08-11-17 01:04 發表
HAHA, 我老公又係話d公仔好肉酸, 睇唔明唔出奇呀. 我個仔果日係有個人游緊水(自由式), 一個係度跳水, 咁老師問d人係度做咩, 我個仔話係度訓覺. 個老師都笑住話:又真係幾似訓覺架喎.
...

ivan ma,
soka 好似有成 17xx 人報 , 而收生只有 180 個位咋 !! 加油呀 , 希望大家都有理想同 arm 心水既學校收呀 !!

其實心水我又無特別 , 到時有咩收再睇下點啦 !  有 d 話活動好 , 又有 d 話嚴 d 好 .... 而家個心都仲係 15/16 , 怕行錯一步就害左小朋友啦 !!  

原帖由 Bear2004 於 08-11-17 00:59 發表
cash媽,
其實過到自己個關/做出平日既水準, 都真係好好嫁喇, 你知喇, 我地個小主人點都叫係細b ma^^
我都有報soka呀, 又係早你一日喎 (22 pm), mud有甘多人報同甘激烈嫁, 我唔太清楚, 我見好多人都話間學校好好同小 ...

我 9:05 到都見到佢呀 , 佢帶埋克超好
outstanding 下 lor !

不過我估佢囡唔係 in k 1 , 我估 k 2 因為好高大
下架

原帖由 catbabycat 於 08-11-17 14:19 發表
有無人見到名模"李嘉惠"帶個囡去INTERVIEW呀? 跟住無帶信封, 佢老公仲走入去同啲老師攞信封, 即場係度寫.

我囡 in 係 daddy 同佢入去 , miss 未至於 black
face 不過目無表情唔笑架 wor !!

好彩我囡都 ok , 有應佢地 .... 反而收表個個又
nice 好多有笑容好多 wor !!

原帖由 prosperityyan 於 08-11-18 14:07 發表
咦, 如果你地咁多個都見到D 咁差態度既老師, 咁好可能佢地係KV 都佔好大比數喎, 要好既老師可能係KV 得好小. 咁我都好好彩, IN我個仔 既老師真係好好架, 佢IN IN下話要去飲小小水 (其實都只係企起身就見到水機), 返 ...

下 ... 佢個囡係 0603 架 ??  真係好高大呀 ,
仲好定 tim !!

大女同細女真係差甘遠架 , 唉 .... 真係細女
蝕底好多

原帖由 Ursula 於 08-11-19 09:02 發表
我諗佢個女係in K1 因為佢係0603出世.
我同佢地同一個church 所以有時會見到佢同個女, 小女孩身形似晒媽咪, 高高瘦瘦, 活潑開朗.

原來佢今年7月生咗第二個女, 但係身形完全唔似!!

...

‹ 上一主題|下一主題