用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一英文
go

中一英文 [複製鏈接]

王家爸爸 發表於 18-4-30 09:54
118堂,完全免費:

https://youtu.be/O-6q-siuMik?list=PLSQl0a2vh4HAbVPn5Gbugtg1o5hfdzEH1
王家爸爸,請教下你英國文化協會暑假英語課程ok 嗎?見佢都幾貴值唔值得比仔仔上下?

王家爸爸 發表於 18-4-30 14:22
我仔無參加過,不過參加過既朋友仔都話唔錯,學到野。
Thanks

王家爸爸 發表於 18-4-30 14:43
個人覺得,如果係聽方面唔得,倒不如係YOUTUBE睇片好過。寫作、會話反而需要多啲外人既幫忙。 ...
我仔成日睇 you tube .所以佢聽講完全冇問題,英文成績全級考top3內,只係見佢暑假好得閒,周圍揾啲野比佢學下啫

王家爸爸 發表於 18-4-30 15:04
咁不如去 HKU Summer Institute:
http://www.aal.hku.hk/summerinstitute/
謝謝建議. 都有考慮比佢參加 stem 果個。但 British Council 見佢有個教寫劇本,有個教作文之餘仲要佢地合作寫建議書,好似都幾有趣。

Ivy18018 發表於 18-4-30 18:32
請問有那些暑假英文會話課程给升中一生?謝謝!
我見文化協會都有英語升中預備課程

Rich5 發表於 18-4-29 10:51
想提高英文能力,應去英皇,現代or 其它補習?
如果想打底,最好揀小班或私補,亦要睇小朋友究竟文法弱?聽/講或是作文問題,專科去補。英皇/現代呢啲作用不太大。

Ivy18018 發表於 18-4-30 19:03
谢!我都見文化協會有,今個星期日有開放日打算帶阿囡去了解下。唔知有冇其它類似課程?
...
我仔小學有學過一間都唔錯,係真正打底,有分英文文法或作文,佢都有暑期班但我地冇上過,一返好似返十堂,有興趣pm 你。
‹ 上一主題|下一主題