用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 囡囡9月返又一村學校^^
go

囡囡9月返又一村學校^^ [複製鏈接]

我囡囡9月會係又一村讀k1又一村學校俾我嘅感覺真係好好呀...囡囡也很喜歡...經常同我講話要返大學校...讓囡囡在這處起步​...是神的恩典...係到同大家say 個 hi 先...請多多指教
   0    0    0    0

原帖由 kmmum 於 11-7-11 18:49 發表
你好. 我囡囡都是9月入學.k1

hi...kmmun  您好呀
大家多d交流喇^^你囡囡am定pm呢???

原帖由 kmmum 於 11-7-11 23:16 發表
囡囡是AM CLASS. 家住青衣~

我囡囡讀pm^^家住長沙灣

回復 6# kmmum 的帖子

我想k2至轉am...因為如果k1am放學返嚟都唔知做咩好...而暫時興趣班星期六上晒...所以俾佢返pm等佢瞓耐d囉

回復 7# pochario 的帖子

hi...pochario您好呀

原帖由 pochario 於 11-7-13 13:30 發表
大家好
就快開學啦, 老實我比我囡囡更期待..
lena830 & yanbb08, 好大機會係同班同學仔喎.  
係呢, 有無人係要搭校車架?

me too^v^雖然我住長沙灣比較近...但係我都會俾佢搭校車囉^^

回復 16# bee918 的帖子

我喜歡又一村嘅環境...入到去簡直係心曠神怡令人好舒服呀...in過幾間學校感覺都好焗促 咁點解你要轉校呢^^?

回復 19# kmmum 的帖子

1k都唔平喎
我仲未伸請校車服務呀
我念住開學都未遲囉

回復 22# kmmum 的帖子

放心喎^^又一村學校係一間有愛心嘅學校...我朋友本身是教育工作者^^佢都俾自己小朋友讀又一村...仲極力推薦我囡囡讀

原帖由 siujanjan 於 11-7-14 17:28 發表

我都搭呀, 荔枝角, 方便d咯

荔枝角都算近囉^^咁你知唔校車費要幾錢呢^^??

原帖由 chelchel0126 於 11-7-15 00:26 發表
其實,我好鍾意比小朋友搭校車,我覺得,呢個都係佢地同人相處嘅機會

我奶奶起初唔想個孫女...咁細個就要自己搭校車返學...係強列反對果隻...令到我地遠小小嘅都唔敢in...但係我地果區真係冇乜好選擇ma(=.=)"

原帖由 chelchel0126 於 11-7-15 00:26 發表
其實,我好鍾意比小朋友搭校車,我覺得,呢個都係佢地同人相處嘅機會

我奶奶起初唔想個孫女...咁細個就要自己搭校車返學...係強列反對果隻...令到我地遠小小嘅都唔敢in...但係我地果區真係冇乜好選擇ma(=.=)"

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-15 15:45 發表
大家好呀

我仔仔係全日班呀~~

hihi~

HI...您好呀^^

原帖由 siujanjan 於 11-7-16 08:36 發表

係咯, 唔啱聽就唔好理, 我哋先係BB嘅媽咪, 會幫佢哋選擇

agree with you^^ 我地會選擇最適合的給小朋友...年代唔同咗喇!!!唔可以因為貪方便而去選擇...起初就係因為尊重奶奶意見...方便奶奶接送而去選擇我區算是ok果間kg囉

原帖由 bee918 於 11-7-16 22:57 發表
其實都吾想隻bee要再重新適應過. 不過又一村課程應輕鬆D, 同埋我估會較注重小朋友品格發展, 呢方面比學術更重要.
而家隻bee讀緊間學校比其他幼稚園程度深一年, K1下學期要寫字, 但好少做小手工.

...

程度深一年大...咁一定係D所謂名牌幼稚園喇!!!佢地一味谷~谷~谷...唔單止谷小朋友簡直係谷埋家長呀...我唔忍心我嘅小朋友在壓力中成長呀^^所以我揀又一村囉...我本人覺得...如果令到小朋友喜歡返學...課程適中咁已經足夠喇...當然我星期六都會俾佢參加其他課程補一補喇^^

荔枝角都要7百幾呀 希望長沙灣會平小小喇
原帖由 Joshua_BB 於 11-7-18 15:13 發表
荔枝角來回$730, 但未知新學年會加幾多? 校車公司未通知?

原帖由 kakashi 於 11-7-19 13:27 發表
hi! 我囝囝都係k1全日班, 多多指教~
要搭校車, 家住黃大仙.
去年in咁多間, 最得我們歡心就是又一村, 希望小朋友都返得開心, 培養對學習的興趣.

hi...包媽
我相信又一村學校可以令到小朋友有個快樂回憶的^^

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-20 13:00 發表
睇黎大家都對又一村充滿信心wo~~

係呢..你地點解會揀呢間學校呢
我就係有2個朋友既仔仔女女都係入面讀..都極力推薦,話老師有愛心~~小朋友好開心~~同埋當然係比個學校環境吸引住啦...hehe

你地呢???好高興認識 ...

我的朋友本身是教育工作者...也讓自己的囝囝讀又一村...她也對我極力推薦...當面試後我就愛上這所學校了...
環境舒服唔再講...最主要是入到學校我感受到我和我小朋友都得到尊重囉^^所以我絕對樂意將自己小朋友交拓於又一村學校^^

原帖由 heiheizhu 於 11-7-21 09:24 發表
Hi, my son also is full day and he is small BB.  
Nice to meet all of you.

hi...Nice to meet  you(^v^)

原帖由 chelchel0126 於 11-8-16 16:11 發表

老師話一班大慨三十個學生,兩個老師,其實都好難講,一人睇十五個,都唔係易事,我一對一,都唔係好搞得掂..^^

我都收到老師通知啦^0^亞囡k1L班...有三個老師對20個小朋友...囡囡係PM班所以小D學生^^
‹ 上一主題|下一主題