用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

會唔會唔係士德幼稚園呢?
因為無線/亞視/有線...都話係葵涌邨荊冕堂幼稚園 wor!!!!!

原文章由 甄甄媽 於 07-11-5 11:17 PM 硐表

twins媽,
睇怕校長都唔得閑, 呢排佢要interview, 我會先搵老師傾吓, 到時再報料.....
Meira's Blog

『耶和華是我的牧者, 我必不至缺乏。』

展瑋爸你好
我係憫懷媽呀

原文章由 kuloo 於 07-11-6 07:56 AM 硐表
喜樂班展瑋爸報列:loveliness:

我明天先攞校服, 希望啱身 la

Sorry!!!! 可澄媽, 我而家至 check post!!!

梁副校長一聽到憫懷嘅名, 就俾有大碼我 la
我都以為 ok, 到個囡放學回家試穿, 超大呀!!!
有d 似穿了大人衫 , 我今日返學換咗件中碼,
有即時俾個囡試, ahboo 都在場, 好 fit, ahboo 唔該你呀!

原文章由 a123a 於 07-11-7 01:56 PM 硐表
HELLO, 憫懷媽,
你囡囡試下校服未呀, 啱唔啱? 想問你買左校褸未, 你囡囡著什麼碼校褸 ? 因為我諗住明天去買

twins

我明天都想睇下喜樂班 BBQ 呀, 你在花園睇嗎?
有無人示意你走呢? 可以堂堂正正睇 & 影相嗎?

原文章由 twins312 於 07-11-8 07:03 PM 硐表
第二組係大b果組,我估洪老師響班房有講解bbq情況,呢組一出發就好開心,大b見到我,即刻大叫…我燒野食呀…,副校長同李老師,薇姐個個都好有心機教大家燒,我見到佢地張個叉轉下轉下好得意,黃老師幫大家影相,我見到副校長同老師 ...

憫懷負責買火腿丸呀
嘩....仲有你哋嘅雞翼, 芝士丸, 紅腸.......真係好豐富 wor,
我都想燒呀

憫懷件白裇衫係 19碼, 太大件 la, 我無去金綸玩, 因為好遠, 我向荃灣買咗件 18碼

係呀係呀!!!!!
c火!!!  我唔係好記得你 tim!!!
你好似係長頭髮嘅.......身形好適中嘅.......

原文章由 a123a 於 07-11-8 08:12 PM 硐表
hello, 憫懷媽 !

其實我今朝幢左起課室等囡囡坐校車返黎, 唔知你係咪今朝都送囡囡返學, 臨走仲 goodbye kiss呢 !
等我陣間番去同囡囡試下 m碼先 !

...

喜樂班 BBQ時, 我向 1樓用相機拍攝短片, 但質素很差, 好可惜
我覺得副校長, 老師們, 志明叔叔 & 姐姐們都好辛勞:loveliness:
我計過學校出動了9 個大人去照顧30個學生去 BBQ, 人手安排很足夠。不論老師或工友, 大家都好有耐性, 個個都笑笑口:D :loveliness: 一開始曾老師就教小朋友如何小心拿起燒烤叉, 小朋友又好聽話,好守秩序。

老師話憫懷由班房到花園 BBQ的途中開心到尖叫呀! 佢平時食野都係好慢,所以佢都係食咗一條芝士腸 & 一粒綿花糖咋

我會帶一些雲/樹木/天氣的圖片

原文章由 puipui04 於 07-11-10 08:58 PM 硐表
大家打算帶d咩野有關奇妙大自然既物品呢??我諗左一晚,都都諗唔到有咩關於大自然既玩具,所以都係買左一本自然百科書算了!!

可澄媽

你下次見到我, 請叫吓我, 等我可以同你相認

原文章由 a123a 於 07-11-12 12:29 PM 硐表
hello, 憫懷媽,
我係長頭髮, 不過係大碼身形呀 !
原來你親自送囡囡返學架 ! 真係好 sweet ! 仲可以同老師傾下計 !

我影得真係好蒙查查, 不過今晚我會請我老公試下, 我電腦好水皮

原文章由 a123a 於 07-11-12 12:32 PM 硐表
憫懷媽,
唔知可唔可以將d片段 放在 youtube 比大家分享下呢 !

我同囡囡都病咗, 大家一齊傷風, 睇咗醫生, 食咗藥仲辛苦過唔食 亞囡都算合作, 暫時仲肯食藥, 佢今日都無返學:(

Dear All

我同憫懷都好番好多, 憫懷今日都無返學, 我想佢休息多一日
曾老師今日都有打電話俾我了解憫懷的情況, 佢話課室都多同學仔咳 & 流鼻水

憫懷明天可以上學了 佢好掛住曾老師 & 陳老師, 佢成日話曾老師好大隻, 陳老師就好靚女

請問e兩日有咩要帶 or 注意呢?
要帶豆嗎? 1種可以嗎? 我家只有黃豆
有甚麼通告嗎?

原文章由 a123a 於 07-11-13 01:14 PM 硐表
真係唔好意思, 好彩你講番比我知 !  下次有機會相認啦 !

可澄英文名 abbie, 佢前幾日話比我知, 原來同班都有位 姓蔡的同學仔都叫 abbie !

...

薑茶 好! 等我買嚟試下, 我都覺得個人好虛, 我食藥食到暈眩, 亞囡食藥食到可以係屋企跑圈, 真係服咗佢

quote]原文章由 mannancy 於 07-11-13 12:17 PM 硐表
cy-121,
願你們早日康復!....唉!我自己感冒都未清得晒! cy121 你可去超市買太古出品薑加黑/紅糖,(@9-@10)沖水飲,會舒服些,...(但你都係食埋D 西藥先飲,...我驚薑茶加埋西葯吾係幾好!!:D )
... [/quote]

puipui

謝謝你告訴我:loveliness:
一串紅這個任務.......有一點艱巨呢

原文章由 puipui04 於 07-11-13 05:19 PM 硐表
今日學校每位小朋友派左一棵植物苗叫一串紅,待一串紅成長後可選擇把植物送給學校綠化環境或交由學校送給長者中心,又或者送給身邊長者(須拍照交回學校),我打算如果思喬棵一串紅有幸成長,我會送俾居於老人院舍的長者!! ...

[ 本文章最後由 cy-121 於 07-11-13 19:16 編輯 ]

黃老師星期五都約咗我做問卷呀
佢話因為現時正修讀幼兒教育 yr3, 需要家長幫手做問卷!

原文章由 puipui04 於 07-11-14 10:26 AM 硐表
尋日實習老師黃老師約左我做問卷,當傾到有關課外活動時,黃老師話其實校務處附近有d單張可俾家長取閱,其中有d係聖公會轄下機構舉辦活動可以俾小朋友參加,大家不妨留意下!! ...

憫懷請了兩天病假, 感冒終於好了!
我今日送她返學, 看見她交完功課, 擺好書包, 就去攞玩具, 一返埋位, 就有幾個同學圍埋嚟一齊玩, 包括有Himson, 嘉悅 & 展瑋, 我想他們一定好掛住憫懷, 所以好想同憫懷一齊玩 憫懷都好開心呀:loveliness: :) :D

可澄媽

係咩!!! 等我問吓憫懷先, 我都無留意 tim
係呀, BBQ片段要等我老公得閒先整到呀, 要遲少少

原文章由 a123a 於 07-11-15 10:35 AM 硐表
hello, 憫懷媽,

報告 ! 可澄話噚日 憫懷做組長 派杯碟 ! :)

我哋昨日已經把一串紅定植於小花盆中, 不過唔知1月可唔可以結蕾開花呢 囡囡要做 『綠化小園丁』

[ 本文章最後由 cy-121 於 07-11-15 11:19 編輯 ]

Hi twins

今日終於同你哋相認 la, 其實我成日都見到你 ga

原文章由 twins312 於 07-11-15 01:07 PM 硐表

老板娘都好直接!我地其中一盆都係呀!返到屋企都已經謝晒!

‹ 上一主題|下一主題