用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 10/11 K1A (Dorset) 入黎交流下!
樓主: shirleyshek
go

10/11 K1A (Dorset) 入黎交流下! [複製鏈接]

你好!我個女都是入左K1A,多多指教!

原帖由 shirleyshek 於 10-8-17 11:58 發表
你囡囡叫咩名?

TUNG TUNG! NICE TO MEET YOU!

K1A生活已經過左1WKS,有冇同學仔可以報料來聽下呀!!

原帖由 shirleyshek 於 10-11-9 09:07 發表
大家好! 今日開始做assessment la...

今天問TUNG是否有大PAPER做,她說是,問她點做AH,她說不停地畫圈圈LAW!!

TUNG問可否約同學仔出來玩,唔知你們有冇興趣呢!!

回復 1# shirleyshek 的帖子

你係唔係仲有個大在KV讀K3架.因好似見你有兩個女.而TUNG個家姐而家都是讀緊K3.

原帖由 vv43d 於 10-12-31 15:05 發表
Hello, 我個女都係K1A (Dorset), 名字叫玥晞!
晞晞都話佢有同學仔叫Vincy 和桐桐 (唔知有無寫錯, 如果寫錯了, Sorry!!)

我見暫時都唔係好多功課, 放X'mas 長假期都係得4張線條功作紙, 都不太辛苦吖! ...

你好AH!!桐桐個NAME冇寫錯(不過我唔知仲有冇其他同學都是叫桐桐)

HW在K1都唔會太多,冇記錯,好似是每天一板而已.

原帖由 Barbe 於 11-1-1 23:16 發表
Hello,
我個女叫"蔚晴"都是K1A(am)Dorset,多多指教!!

你好!

明天終於都要上學了.

這幾天天氣好COOL, 小心!小心!

你們是否自己湊返放學架!

this week, have 大PAPER做.做完又開始放假了.
下學期仲有2 WEEKS就過LA, 時間真係快過.
TUNG時常都問我可唔可以約同學仔出來玩,唔知你們有冇興趣呢!!

原帖由 shirleyshek 於 11-1-18 15:40 發表
oh~ 以往經驗係考試前個個星期五, 無功課做架bor~~~ 死火! 阿囡考天才.oh~ no..
咩都無同佢溫, 不過平時放左學都有同佢溫下習...唔知阿囡考成點呢...今年的策略轉左?? 同以前唔同晒?? 咁知唔知明天考咩?
好似連考試 ...

其實今年大考好似THU[MATHS,英文, 中文,]開始考,但有些什項就已經考完,K1我諗都是咁上下,不用緊張,平常心LA.

原帖由 Barbe 於 11-1-19 22:38 發表
今日考了常識?我囡話問了什麼是營養早餐?每個小朋友拿一支筆係纸上篤篤,對的圈,錯的打交义,做完放下筆,讓老師檢查!你們的小朋友有sticker嗎? ...

有AH,TUNG貼左落件JACKET.

TUNG SAID MISS MAN今天有上學,仲有些SICK,所以帶左MASK.

原帖由 Barbe 於 11-2-21 22:30 發表
Wendy618:收到乜信?係咪通告?

tung就有張45周年的certificate.

5/3 9:15am

tung 說佢班同學想約埋一齊玩WO,講到真的一樣.唔知你們有冇提議呢!

回復 1# Barbe 的帖子

Tung未做呀!不過就交左俾ms man,另你地有冇帶厠紙筒呀!

原帖由 Barbe 於 11-2-24 19:02 發表
Show and tell?未做呀!Ms Man話由學号尾輪起,topic 亦有不同,要收到通告至知。無話要厠紙筒wor!?

Tung今天做左了。表現應該好過家姐,最底限度ms man冇寫任何字在份notice上,

原帖由 ac119 於 11-3-14 21:35 發表
係唔係跑前幾名有個pins送俾小朋友,還是人人都有?囡囡話自己跑第一,好難相信囉。

係AH, 個個都有, 她們嗰班好似有9粒星星,所以第4名.,不過唔知啱唔啱.

原帖由 chung_mama 於 11-3-25 14:59 發表
Oh sorry I missed out one more thing.  Today happens to be the March birthday party and Leanne is one of the bday students.  So I have prepare some candies to share with other classmates.  Maybe you w ...

多謝你的CANDY !!另, TUNG TUNG都是月亮組,唔知你個囡囡是否講我嗰個呢.來緊EASTER放假了,可以搵日約出來玩.她們實會好開心,因TUNG TUNG時常都問幾時約出來玩.你們住哪裡架.I LIVE IN TKO.

原帖由 chung_mama 於 11-4-7 10:45 發表
Thanks Vincy mama and 玥晞 mama.. let us wait for a few replies and see if we can group a gathering.  Otherwise, I will send an email to both of you and discuss details!

Thanks again! Leanne also tal ...

I would like to join the gathering too,
my daughter is TUNG TUNG and my e-mail address is : [email protected], thnaks a lot & see you later !!

‹ 上一主題|下一主題