用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 荃灣天主教石鍾山小學 ----請進
go

荃灣天主教石鍾山小學 ----請進 [複製鏈接]

Re: 荃灣天主教石鍾山小學 ----請進

我娚生女讀緊p.5, 佢媽咪同個女都話好, 之前羅范x芬去她學校演講, 講話內容中: "你地(指學生)在石鐘山考第二十幾, 唔緊要, 你出去都會係全區考二十幾", 佢媽咪話果度d老師好好, 第一天返學會續一打比學生家長, 問其子女有無咩問題需要留意, 這點就可以知這所小學老師有多愛心啦....

Re: 荃灣天主教石鍾山小學 ----請進

hi, 我聽家姐講話: 佢女d老師話, 學生一d都無壓力, 反而係老師同家長有壓力咁話, 但我眼見佢就好輕鬆, 佢都考到好成績, 全班10名內, 佢英文方面比較好, 佢哥哥中三果d poor correct 佢都識, 還有, 她沒有上補習班的, 可能佢比較好學, 佢喜歡睇書, 記得啦....佢地學校會叫每個小朋友買一本書課外書, 之後每班交替咁與其他班交換睇, 我覺得這樣幾好, 又可增進智識, 又環保, 更另佢地增加課外智識, 我本人對這所學校都好有好感.

本甥囡, 今年小六派位, 入左band one 蕭明, 佢有自行呃門, 亦在派位中選第一, 佢成績都唔錯的, 全級都有60名內~~
‹ 上一主題|下一主題