用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍區有無像救恩學校的愉快學習
go

九龍區有無像救恩學校的愉快學習 [複製鏈接]

yumiee 發表於 15-10-19 09:25
聽說救恩學校功課少,開心學習。 十分吸引。
但家住九龍去唔到讀。九龍區有類似的嗎?
...

個人覺得, 救小跟禮賢很像, 即充滿愛的學校...

參觀小學, 習慣會問畢業生: "學校讓你收獲了什麼?"

記憶中只有以上兩小學畢業生有相類的回應: "捨不得好老師"

回覆 CatEgg 的帖子

禮賢幾谷? 可否講下?

昇中方面, 兩間都有不少去匯基, 因為兩間既校長同匯基都好似有D "啦LUNG"

回覆 hkpapa852 的帖子

數據王, 請教以你的評估匯基是否真BAND ONE?

hkpapa852 發表於 15-10-20 11:49
係咪B1, 睇下客觀數據, 自己決定吧!

請問入三大數據來源? 係咪學校年報?

再請教, 救恩昇中多匯基, 陳守仁昇中多NPL.

匯基跟NPL 視為BAND ONE 都有爭議.

你怎比較兩校的BAND ONE 身份?

回覆 hkpapa852 的帖子

謝謝你的資料...

相信你有KEEP 佢地D 數據....

不過睇落UC DSE 成績上落幾大, 有一年VINTAGE YR, DSE 英文5級超過4成, 果年REPORT 個STAT 既FORMAT 都唔同左, 有埋三大資料添, 其他年份又唔係咁FORMAT...

就咁"立"下, NPL 昇U 幾好(好似仲好過UC)... 但係無總數, 無統計... 唔易比較
‹ 上一主題|下一主題