用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 收到信啦, 12月中比留位費
go

收到信啦, 12月中比留位費 [複製鏈接]

我今日都收到聖母幼稚園上午班取錄信,好開心呀!

我地都有去礸石山靈糧 interview,佢約3:15,in 到4:00。感覺上佢地 d 老師都好 nice,係間學校好似細左 d,走廊窄左 d。

原帖由 rebeccachor 於 08-11-23 01:00 發表
今日收到信, 收左! 係上午班呀!
昨天都去見左礸石山靈糧, 覺得好似有d 暗, 同埋好焗速咁, 可能我之前上網見d 相, 覺得好靚, 所以睇近真實比想像中差...同埋佢約我4:20, 要in 到成5:20, 等左好耐呀~
之前都收到培道 ...

請問你地有無比仔囡讀 2歲班?我諗住同囡囡報,不過聖母無 Nursery,都唔知邊度有。

樂樂日間俾爺爺、嫲嫲湊,佢地話樂樂依家大個左,响屋企會悶 d,早 d 返學同其他小朋友一齊玩會開心 d。佢地想樂樂讀半日(上午),最好要响西貢、彩虹、黃大仙或鑽石山,方便湊。我就想佢讀間平 d 近 d,依家仲搵緊。

原帖由 晞晞豬 於 08-11-23 09:38 發表
chengmic,
無呀, 無俾佢讀2歲班, 之前都唸住會報, 不過見到d價錢都幾貴下......我依家心大心細, 又想俾佢响返學前學d野..... 阿囡日間都係俾婆婆揍, 所以婆婆未必教到佢好多野~
你呢? 打算點呢? ...

shamrock ,謝謝你 d 資料。

原帖由 shamrock 於 08-11-23 11:50 發表
我女23个月, 上左playgroup, 3 sesion a week, , 屋企只有工人,太悶,我好想佢入N1...
又要近、cheap、好、半曰. am class only ....吾易找....
日日打去..... cheap and expensive, 都冇位.....

去樂富一間叫 xxx旬...... 仲差過私人托管....細路高低自由走....

淘大 St. Tersera, interview, 老師都冇care and look at my girl.... only talk to me,, not child oriented.... old building and, never change toys......

最後找.. 麗晶小天使....感覺好好... 好 , 个女Feb 09 N1 ... $1700.

平日湊樂樂既爺爺嫲嫲都係住西貢(近彩虹),附近都無咩幼稚園,我諗最近都係聖母同埋鑽石山靈糧堂

原帖由 晞晞豬 於 08-12-2 17:11 發表
hohoo~~~ 真係近, 我住西貢(近彩虹), 娘家藍田, 返工牛頭角!!

我地都收到鑽石山靈糧堂既 waiting信,我覺得樂樂表現都幾好。雖然已經決定左讀聖母,但係收到waiting信都有 d 失望。

原帖由 mingming0925 於 08-12-3 12:57 發表
昨天收到靈糧堂既信係 waiting, 唉今年考幼稚園真難, 我想像到考小學等同考幼稚園一樣咁多人爭。如果係聖母讀小學一定收就唔駛煩, 不過我先生唔鍾意亞囡讀下午班, 我諗第時我又周圍搵學校。

我都覺得聖母同鑽石山靈糧堂比,聖母d 環境好d。我同樂樂一共 in 左 4 間幼稚園,九龍靈糧堂同藍田啟思都收左樂樂下午班。不過,我地全家一致都喜歡聖母多 d,所以會比樂樂讀聖母。Interview果日,聖母貼左 d 平日活動 d 相出黎。見到 d 小朋友著住唔同類既衫跳舞,好開心好得意。樂樂都好鍾意跳舞,我諗佢既幼稚園生活都會好開心。
‹ 上一主題|下一主題