用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 等候叩門消息既心情
樓主: dudu19812002
go

等候叩門消息既心情 [複製鏈接]

我最心儀的嘉諾撒聖方濟各應該今日有結果, 到現時還未收到電話, 睇怕都係唔得, 真係好down.

不過睇到大家的case, 我真係好愧疚, 因為我個女有英皇書院同學會在手, 都算唔錯.

我已經同亞囡講左, 如果入唔到聖方濟各, 咁就要好好努力係英皇考第一, 到二年班時再試過考聖方濟各.

大家都要好好努力, 唔好放棄.  加油!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 Geni 於 09-6-25 12:53 發表
我冇去in TSL, 4百幾個人爭十幾廿個位, 都係算把啦.... 就算考到6年後咪又係要諗升中, 不如俾個仔o係番區內學校讀, 做條"小塘大魚"好過o勒! 當然做唔做到大魚都要到時先知.... 同埋, 我個心到依家都仲係o係個"大塘" ...

或許大家會覺得我自視過高, 我真係覺得我個女係"大魚", 入唔到"大塘", 我個心真係有d唔咁心.

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

...........................
原帖由 polarbb 於 09-6-25 15:14 發表
我叩門成功左 la, 今朝8點幾收到電話開心到飛起
嘉諾撒聖方濟各學校
St. Francis' Canossian School

我本身都有幾間私校在手,不過最希望係可以考入 St. Francis 好開心. ...

如果我話你知我唔妒忌你就係"握" 你, 不過我都好恭喜你.  希望你囡囡有好的開始.

我今日同亞女講, 你仲未夠叻 (其實係父母未夠叻), 所以聖方濟各校長唔取錄你.  我個女話, 唔緊要啦, 係英皇讀書, 我可以扮小丸子 (套校服好似小丸子套衫).  

之後佢仲話, 媽咪我去邊間學校讀書, 都會考第一架.  我個心十分安慰.
‹ 上一主題|下一主題