用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 考完試啦。。大家戰績如何?
樓主: Vinyny
go

考完試啦。。大家戰績如何? [複製鏈接]

今次考試, 係分數上係退步左.  但我好滿意, 因為佢其實係進步中.  我冇得睇返佢D考試卷, 但老師話我知, 佢語文(中/英文)好大膽用平時我唔覺意教佢既詞彙或技考, 雖然文法不完全正確, 字又可能寫/用錯, 所以不能不扣分, 但老師好欣賞佢勇敢創作同嘗試, 比佢好多創意分.  

數學上學期只計加減數, 雖然拿到9X分, 但我都已經見到危機.  下學期真係大災難, 測驗跌到得6X分.   但今次考試拿到8X分, 亞女話老師點名話佢有最大進步, 我都好滿意, 只是還需多多努力.

全部科目都攞到8X或9X, 名次一定唔高, 但一齊已塵埃落定, 下學再努力加油!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 Little_cy 於 10-6-15 23:26 發表
yuenwa
你咁快考完既.. 我阿女都係今日岩岩考完..
佢都好叻女喇......

我.. 未有咁快知.. 點都好, 都成定局... 依加只係想勁玩...

Little_cy,

如果我個女都讀你個女個間, 我直投唔會同佢溫書, 因為唔使考第一, 不過不失第日就直升中學.

所以我真係心大心細同個女轉校.  但係咁既成績, 又點轉

大家明年再加油!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 miffy 於 10-6-17 14:45 發表
你小朋友p.1??

係啊, P1
‹ 上一主題|下一主題