用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果林文燦同崇真小學, 大家可否比的意見? ...
go

如果林文燦同崇真小學, 大家可否比的意見? [複製鏈接]

wai_wai_121 發表於 12-11-30 00:02
for sure崇真! 簡介會後對LMC的印象麻麻... 唔明點解講到咁國際化, 但啲學生出黎Present既英文咁差, 完全係 ...

LMC國際係 因為好多印巴籍,又少數小朋友有外籍護照, 我當年都有去簡介會,不過英文presentation 真係港式英文, 我地都覺得差

回復 joanthony 的帖子

是的,一分錢一分的道理

joanthony 發表於 12-11-30 15:22
你把口都幾賤, 我真係覺得佢唔收好過收咁唔得嗎?  我地之所以考2次, 第一次是今年7月的第二輪, 即亡羊補牢 ...

你不需要太嬲, 你可看到家長的質素有幾好。

joanthony 發表於 12-11-30 17:18
就係果d所謂用家, 之前係第d post睇過人地d backgroud之後記住晒, 一有機會就係other post"數"晒出來, 唔 ...

其實我地去簡介會就是想知道更多關於學校資料,然後在BK與家長分享, 但用家誤會以為抹黑,真係唔公平

眼超超 發表於 12-11-30 18:06
我會選崇真!當年我仔都有LMC offer, 最後都無註冊。我只可講,如果家長以為入LMC會英文好得,只會令你大大 ...

你講得好啱, 入學或申請之前睇睇係咪自己杯茶,問多D人意見,去簡介會感受下 !

joanthony 發表於 12-11-30 22:54
潑婦罵街? 咁中意話人個仔,你咪又係同一類人, 如果又係用家, 只會令我更覺自己好彩(如此質素...), 你都識 ...
唔明點解D家長成日把人地小朋友搬上嚟講,好心啦,好差品行,要身教先重要.好彩你冇成為他們一群的家長

joanthony 發表於 12-11-30 23:51
呢間學校的家長要反駁人應該多動腦筋諗下point, 講下唔同的觀點, 而唔係下下搬d係之前post 睇過人地仔女d ...
大人在討論時不服氣連累小朋友都無辜比人話,真可恥,理性討論大家先得到更多可靠資料,你真係好努力為你小朋友選了一間好學校.
‹ 上一主題|下一主題