用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最後一站,st. Paul's
樓主: yslgirl
go

最後一站,st. Paul's   [複製鏈接]

回覆:最後一站,st. Paul's

我們都終於完成所有K1 interview 了!
St Paul 真係抵讚,安排非常好!一日見晒幾千人都唔使等

shevachevy 發表於 13-2-2 15:45
我地果gp都有一個喊,唔肯入,得返四個人,四分鐘就出嚟

得番四個人?  咁你那組都好多人no show 喎.  本身一組應該有八個人, 我們那組一個no show, 一個唔肯入課室(沒有哭但變了樹熊抱住她媽媽腿唔肯自己入, 結果個小妹妹同她媽媽去了另一間房), 得6個入去見

ling142367 發表於 13-2-2 16:35
我冇遲到!係佢地漏左同我對出世紙,最後都要入遲到房in, 好唔公平、有冇攪'錯

...

吓! 咁咪好唔抵

朝早見? 我們中午見,在上課室前先入一間大房對資料,即係果時你地o係度但漏左同你小朋友對出世紙? 我那個時段,當全部人應該對完資料後,主持老師有再問是否在場全部家長都己對資料,先叫按課室室號由義工學生帶上課室。

vivienfong 發表於 13-2-2 19:30
我個女都係咁話玩積木疊高

我問了她幾次有乜玩,女都係答我玩積木。

問有沒有唱歌,就話有,唱"洗白白"歌。

同埋話有一個小朋友哭。 

唔知真唔真?!

Mickey10 發表於 13-2-2 22:50
喺waiting room 問咩名,邊個陪你黎,應該計分掛?你地覺得睇故事書又計唔計分呢?驟眼好似得一個老師在場。 ...

waiting room 一定計分, 每組椅(兩張)都有編號,, 入課室時老師講個編號叫你帶小朋友入去坐, 坐低晒, 老師仲講記得唔好坐錯號數, 又叫了幾次no show 的考生編號confirm 真係沒有來.  

我覺得兩條問題(咩名, 同邊個陪你黎) 加埋有沒有/如何睇書都會計分

BeeBee1129 發表於 13-2-3 00:54
我同你一樣呀,請問你張紙係唔係黃色?因我聽到佢地話藍色同粉紅色都唔同,我個女係超大b。

...

同意, lalamike講, 唔關張紙顏色事, 我都係黃色, 一樣正常去waiting room睇書之後小朋友入課室見.  

但我反而想知聽到藍色同粉紅色有乜唔同?

引用:平時啲學校叫您早到,其實都係喺出面等,無

原帖由 yslgirl 於 13-02-03 發表
平時啲學校叫您早到,其實都係喺出面等,無意思。但spk唔同,講過就係,叫您早10分鐘到,真係可以入去集合 ...
係呀,我覺得今次SPK 沒有早十分鐘到便可能遲到,沒有在地下間房check 資料而直上課室的可能便當是遲到。
我們12:40timeslot, 12:25到校門外排隊,12:30準時可入校內,入到操場12:30的人已全入去check 資料/上樓,只有12:40在等。不久便可入去check 資料房,check 埋等上樓時才12:40。好準時

引用:Quote:原帖由+sarubuta+於+13-02-03+發表wa

原帖由 Toffee888 於 13-02-03 發表
情况一樣,可能同你同房
我係yellow 205,唔知係唔同一班房呢?

Toffee888 發表於 13-2-3 14:56
係呀!205黃色相認中

咁啱!  希望我們小朋友都一齊收到好消息

stephanie714 發表於 13-2-14 10:59
咁無帶出世紙正本係唔係都要扣分?

我仲以為如果冇帶出世紙會唔俾見tim.  所以自己之前都好緊張, check 好多次在不在folder 內

SPK 放榜是否都很準時?  有沒有機會早放?

引用:Quote:coffei1+發表於+13-2-17+21:22+我都

原帖由 Rayho168 於 13-02-18 發表
當踏入學校的一刻, 已經有好多對眼in緊你同個細路
但SPK 沒有一入校門在家長及小朋友身上貼label, 一日幾千人出出入入,唔計在班房的時間,都好難分邊個打邊個喎!

picture 發表於 13-2-19 22:39
my daughter just told me she finds the teachers not nice during the interview abd she didn't like th ...

what was happened in the room?  

picture 發表於 13-2-20 17:44
I don't want her to recall it deliberately. But she did cry towards the end of the interview so I gu ...

Scary!

講起, 我女當日見完出來, 我問佢入面做乜, 佢都話有小朋友哭.  似乎真係有些特別, 協恩同德望2nd IN都是自己入去見, 好似冇咁多人哭.  
‹ 上一主題|下一主題