用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦
樓主: ladykin
go

2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我都好想知道8-10三天的午膳怎樣安排? 或者可以在6月18日順便問問學校!

另外, 是否必須選擇一種樂器? 我們未能出席demonstration concert, 不知如何是好?

醒目開學勳章

happy2together, 很多謝你的回覆, 如果26號那天有甚麼資料, 可否也update一下我, 非常感謝!

關於校服, 我都想知邊間好, 我打算遲一點才買, 因為小朋友快長高, 現在買, 驚到時唔合身. 不知可否在SK 或 KL 順便買埋皮帶

醒目開學勳章

回覆 5# happy2gether! 的文章

我想7月尾, 8 月頭才買, 不知會否太遲?

醒目開學勳章

回覆 1# happy2gether! 的文章

i think early aug is better!

醒目開學勳章

回覆 2# ladykin 的文章

我都係有好多野唔明, 你的問題, 也正是我心中的疑問, 希望家長會當天會有答案!

醒目開學勳章

Mine is Arthur.

醒目開學勳章

meowmeow, thx a lot for your useful info

唔知黑鞋和波鞋有沒有規定款式呢?

醒目開學勳章

我本來想把我的contact info PM 給你, 但兩次送出時都未能成功, 不知有甚麼問題, 可否把你的email PM給我, 我改為send email 給你! Thx a lot!

原帖由 meowmeow 於 10-6-23 09:40 發表
梗係好啦 ^_^

不如大家想係星期六相認既, 比個pm我, 我整個contact list 俾大家?

醒目開學勳章

Thx a lot. 已send email 給你!

原帖由 meowmeow 於 10-6-23 10:33 發表
Hi lindatai,

sure!  ^_^

醒目開學勳章

我本來想買spi, 點知仔仔堅持要買卡通書包, 激c! 唯有買住先, 滿足吓仔仔的願望, 相信會好快殘, 到時再換過!

醒目開學勳章

回覆 1# ladykin 的文章

我都有語重深長的跟仔仔說, SPI對脊骨好D, 連賣書包的姐姐也說"如果將來沒有那套卡通片播, 個書包唔興, 你都要繼續用, 唔準話要換架喎!" 但仔仔依然堅持己見!

醒目開學勳章

回覆 2# ladykin 的文章

我買了一個索袋放波鞋, 另外買一個長型, 可以調校長度, 有拉鍊的大口仔袋, 可以同時把PE衫和波鞋放入袋內! 應該OK卦!

我想問波鞋係咪純白就OK, 定係有其他規定?

醒目開學勳章

回覆 6# ladykin 的文章

ladykin, 我知你PM我, 但BK個mail box真係 ... 成日都唔得, 我看不到內容, 不如你send email給我

醒目開學勳章

好開心終於可以在orientation day同你地相認!
‹ 上一主題|下一主題