用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思小學附屬幼稚園Interview
樓主: 3pigmama
go

啟思小學附屬幼稚園Interview [複製鏈接]

回復 1# ivypooh 的帖子

一定有既.......

回復 1# lamyungyu 的帖子

何出此言?

大家聽完個講座....就係咪散左band喇? 有無機會同到老師或校長講野呀?

回覆 1# wishwong 的文章

OH~~原來你都早走左....me too呀~~

各位, 請問大家有無聽哂先走呀?

果日識既朋友仔....你有無呀?? 快d講下野交流下啦~~

回復 5# iloveal 的帖子

校長仲有無講d咩呀?? 早走左都無聽哂....

回覆 3# monmuifamily 的文章

http://www.brainbased.net/index-chinese.htm

呢度有關呢位陳生所講既腦基礎....

回復 1# iloveal 的帖子

好多謝你既回覆 ! 我都係好鐘意cpsk !

請問大家有無去個呢間學校既廁所(禮堂則果個) ?

回復 1# Cmee 的帖子

自己係度諗.......個廁所係FOR大人OR大朋友的....如阿囡係度讀....個廁所咁高...點樣去呢?? 唔知有無係FOR小朋友既廁所呢?

回復 7# winghinlau 的帖子

2間都係好學校...每個家長要求唔同, 而每個小朋友既性格吸收能力都唔同, 針邊有2頭利呀~~不過識人讀KV/YORK去小學(都係唔錯既小學)都係死證要適應....所以唔係幼稚園深淺既問題, 根本依家D幼稚園函接唔到小一既課程...有D幼稚園K2先執筆寫字, K3上學期都教/寫緊A-Z既大細楷...試問小一就要串生字讀書/背默...點追??所以到左小學個個家長/小朋友Say help !!!!!!!!!!!!!

回復 3# ivypooh 的帖子

有無其他既offer呀?

回復 1# Cavebaby 的帖子

多謝你回覆 ! 請問每日都有net及有教phonics !點解你會再安排囡囡出去再學英文既?覺得學校不足?

上次10號既講座有無見到自己呀?

‹ 上一主題|下一主題