用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 超差的幼稚園老師
go

超差的幼稚園老師 [複製鏈接]

原帖由 9284 於 10-6-15 11:10 發表
我真係由頭到尾都無講過think任何唔好的壞話, 但係作為父母, 已經要擔心小朋友的飲食, 學業 , 社交, 健康, 升學, 我唔想連返學時的人身安全問題都要顧慮埋, 更何況我講佢地的net 係 indiana teacher 都唔係唱衰佢,  ...

我想問下點解international school 唔可以有 indiana teacher ? 國際 既定義係咩呢 ?
唔同國家既人有唔同既口音, 英文應該係英國人講定美國人講呢 ? 咁國際學校又應該請美國定英國人呢 ? 仲有係英國出生既香港人/ 日本人/印度人/新加玻人.....etc 又如何 ?
即係我如果係上海人不過香港出生 係唔係就可以話我既廣東話唔正統呢 ????
大家會唔會睇野太表面呢 ?

原帖由 9284 於 10-6-15 13:56 發表
from the very beginning, 我都係話 indiana 不是我杯茶, 有d家長accept 到, 有d 不能, 我只係不能accept果個

如果我真係比得起咁多錢學費, 我點都想跟個 net 係英國or美國的人, 而且根據呢度好多bk mama的提問, 唔 ...

我既point 係其實重要既係口音.唔係種族
我工人印尼人不過係新加玻英文
唔可以講好 不過比好多菲律賓工人好
‹ 上一主題|下一主題