用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St. cat interview好唔開心
go

St. cat interview好唔開心 [複製鏈接]

原帖由 sthnothing 於 10-11-8 14:00 發表
我覺得明知咁少學額, 但都由得年年成幾仟人報, 造成咁多家長及校方咁混亂, 真系有問題

咁其實佢出左通告2日已經即時通知派哂表 唔係無限量咁派 已經係control左個人數
係家長們人人想入呢間學校先會攪成咁
佢地考得深又有人嘈 是是但但又比人話求其,又會比人話佢睇父母唔係考小朋友..
講老實話, 雖然而家好多人講佢安排有問題..如果收到offer letter未又係千萬個開心上來報喜
我上年in見佢地安排真係好好. 可能真係今年天雨關係影響左

其實學校點安排都會有人講 呢個係遊戲既rule 家長們要報名就無得恕啦

原帖由 maniris 於 10-11-8 14:16 發表
名校係噤ka喎!記得上年囡囡見個位老師都係無笑容,我總覺得她有d惡漆, 不過都收了我囡囡..

in根德園時,有係轉來轉去班房,見兩位老師又係全無笑容.in其他學校(名氣沒有噤大的,永遠老師笑容滿面).

我唸sc同kv面試過程中會包括家長耐性..佢吔 ...

食得咸魚....

原帖由 EFJ3 於 10-11-8 21:32 發表
非常認同,果然係Nicole123
舊年我一樣唔滿意St Cat安排,但係我非常鐘意St Cat, 所以無投訴...

"果然係Nicole123" 這句是有特別含意嗎
我係你心目中是怎樣 ??

原帖由 EFJ3 於 10-11-8 23:10 發表
睇野快而準, 評論一針見血…我係你Fan屎 haha!!

粉絲..你未嚇人啦.我成日講到咁白.我都好克人憎.

原帖由 sadsam 於 10-11-9 00:14 發表
Agreed with RabbitPeter~

我又分享下我今日interview既野:

1) 全程30分鐘就出返黎,比我想像中唔算快;
2) 最唔鐘意就係門口d人派傳單,"左"住人出入;
3) 起玩lego環節我本想小朋友自己發揮,可是,今天我加一對孖仔及一個小 ...

其實lego果part 唔係要求佢地整到幾高/要整d咩出來
只係要佢乖乖自己玩
上年我個仔 只係坐係度睇人玩 都ok啦

原帖由 sadsam 於 10-11-9 10:32 發表
就係囉,最慘係我拍住果對係孖仔黎,個老豆同阿媽車輪戰不停咁起樹講野..................

另外個女仔咩都冇咩做到,好怕羞.....佢阿媽自然心急,先至出聲,呢d情況做阿媽既當然心急,情有可原。

...

直升機父母

原帖由 babyhappy88 於 10-11-9 19:22 發表
Hi, Nicole123, 好耐冇見, 你阿仔讀PC K1開唔開心?

HI
你好呀 佢係PC開心到不得了啦.!!
‹ 上一主題|下一主題