用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 DELETED
go

DELETED [複製鏈接]

學費 $349
香港兒童合唱團(包繪畫) $1000
學琴 $500
enopi 數 $650
英文phonics $833
學游水$600

$4000有找

原帖由 BeBeMa1012 於 11-9-9 12:35 發表

嘩... 好正呀, 邊間k呀?

培正囉

回復 3# 小曳人 的帖子

我都報左香兒普通話 如果收就下年一月開始比多幾百蚊

回復 1# BeBeMa1012 的帖子

培幼咩都平架 校服校車 果d都平 佢可以用學券所以學費未平囉

不過小學要交學費喇 拉上補下者.

原帖由 BeBeMa1012 於 11-9-9 12:51 發表

我都煩緊比唔比呀仔repeat k1, 還是k3考私小or直資... 又驚到時考唔到唔知點算...

考左有offer先諗啦

原帖由 joeytwm 於 11-9-9 14:26 發表
我個仔今年教K1, 想知多D...請指教

想問下返左幼稚園點解仲要返 playgroup??

NICOLE123, 請問 香港兒童合唱團有咁多野學架??仲有繪畫同普通話??

多多指教 ...

香港兒童合唱團係有好多野學. 你可以自己上佢website睇下

原帖由 LUCUSMaMa 於 11-9-9 16:59 發表
學費: 800
校車: 1400
停哂之前未開學既活動, 因為佢返下午, 好難配合課外活動, 而且又驚佢未能適應, 諗住睇定D先.

我見好多小朋友都有學游水, 想請問你地小朋友幾歲呀, 學既時候要唔要家長一齊落水架, 我之前問過 ...

培正有得學跟泳天泳會.外來人都可以報.最細2歲可以學
泳天好多地方都有得學.自己上佢WEBSITE睇DETAIL

回復 1# anteater 的帖子

我自己比小朋友上興趣班完全唔因為考小一(因為已經係一條龍k) 其實係小朋友自己興趣/要求學. 好多身邊既小朋友都學好多野. 係因為佢地好enjoy. 雖然好多時話好多野家長可以自己教不過要番工既家長真係無時間.
比佢地去上興建班總好過日日對住屋企既工人/tv. 希望學唔同既野發掘到小朋友真正既興趣. 唔好一眼見人地比小朋友學咁多方面既項目就當家長完全因為考小一.

回復 4# tantanmama 的帖子

我只可以講好多小學已經表明唔buy公文.

原帖由 babybear 於 11-9-12 09:18 發表
如果出發點係為發掘小朋友興趣,又無問題既。
好多小朋友好enjoy, 上興趣班架!

趁佢仲讀梗幼稚園, 比較多時間用, 去比佢嘗試多方面既野, 未必係唔好。

上到小學就無咁多多餘時間比小朋友去學咁多野架喇!

...

有人同我講 幼稚園功課唔忙 比佢地試多d唔同既野
發掘到真正既興趣 到小學就係貴精不貴多
因為已經要應付考試功課無時間玩咁多了..
我覺得有道理
‹ 上一主題|下一主題