用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 等呀等..培正呢個星期六會知
樓主: NICOLE123
go

等呀等..培正呢個星期六會知 [複製鏈接]

原帖由 mianyang_99 於 10-1-20 11:35 發表

請問pc一共收幾多? thanks for sharing.

你指幾多人 ? 240人佢報名表有寫

原帖由 kc_united 於 10-1-20 17:56 發表
Nichole, 係我呀!  
你連除數都教埋你個仔呀? 好誇張呀! 不需太心急啦, 我覺得你好似好谷呀仔呀? 是不是現在得1個小朋友? 其實你個仔o甘叻, 不用太早教, 他將來都會好醒! ...

hihi
我唔係專登教啦
係玩既時候問下佢者
例如有6件pizza (佢既玩具之一) 分比daddy, 媽咪同自己食, 1人有幾多件呀..咁佢好快會講到2件
我一d都唔谷佢. 都無時間谷.

再講佢係好鍾意數字
每日見到d巴士都係度讀no
好多佢都識 17 18 41 42 44 1a 1 6d
如果佢唔識.佢會要我地講佢知架
所以我地好怕同佢搭巴士...
搭咁耐問咁耐 見一架問一架

原帖由 conniew117 於 10-1-20 18:30 發表
Nicole, 講下講下, 話咁快聽日就星期四, 我諗你地都好快就放榜...可能聽日都會開始有人收到result.

係啦一齊講下日子易過D
我就預左星期六先會收到信架喇
我係培正幼稚園果邊既TOPIC睇 D媽咪講之前幾年都係星期六收到

原帖由 HELLOKATIE 於 10-1-20 22:56 發表
我都有買巧虎喎!咁啱!我order了年package,
佢啲玩具同貼紙簿好正架!
香港個D都無咁靚!

細細聲講..我係淘寶網同朋友一齊買..大陸版

原帖由 VIVIANSHUM 於 10-1-21 00:13 發表
我係巧虎個官方網直接ORDER架,一年ORDER又平啲幾拾元一個月,有書有玩具,我當買玩具咋,貼紙簿真係好靚。
而英文我係用Disney美語世界,巧虎唔係教中文or英文,只係教一些德育發展之類,只不過係普通話教,有時有小小英文不過唔掂 ...

你係台灣訂 ?

原帖由 conniew117 於 10-1-21 11:31 發表
香港係唔可以網上直接訂巧虎, 只可以用fax.

點比錢架 ?佢地送到hk 屋企 ?

原帖由 chaco 於 10-1-21 12:14 發表
妳講d 情形真係好似我個仔,每逢見到d 巴士經過都要講數字,搭Lift 又講,搭小巴睇住個車速器又講,佢歲半已數1-10,現在用英文數數one to one hundred.....無人專登教佢,只係講過幾次,有時要求我地教佢.
不過面試就無妳 ...

咁我仔又未可以一數到一百.因為我地無比機會佢學.
可能下個月我會開始比d教具佢玩.睇下佢有無興趣

post 出來...希望唔會比人detele左個topic 啦

http://www.benesse.com.tw/uploadfile/faq/attach_2.pdf

原帖由 CherryF 於 10-1-21 14:30 發表
May I know the link?  Pleses kindly send it to my mail  

我未post左出黎囉.

仲有12小時...

好快...明天就是星期五了
12小時之後可能已經有人收到信....
可惜我要番工....
又係公司坐係度急....

原帖由 咕嚕 於 10-1-21 23:13 發表
請問 可否 話我知 , 你係淘寶邊度 買大陸版呀? thank!

CHECK PM

原帖由 chunchun321 於 10-1-22 09:57 發表
Nicole 123

我都返緊工, 仲要剛剛搬了屋, 如果九龍區今日收到我會今晚返去收信, 大家收到通知請通傳, 希望大家都收到好消息哩!  

真係唔敢抱太大期望...
琴日係巴士同亞仔講如果我地唔係培正番學
我地番根德園呀.番根德園可以坐校車.
你係唔係好想坐校車既...
佢無出聲...

原帖由 LittleKiwi 於 10-1-22 10:17 發表
哈哈, 講笑咁講, 你話比囝囝知返培正連巴士都無得搭, 睇下佢會有乜反應....  

咁又唔會無既. 返學我送佢行落山
放學上山一定係搭巴士架喇

原帖由 kc_united 於 10-1-22 14:55 發表
Nichole
你真係好媽媽啦. 好緊張個心肝寶貝!  唔係看見這個topic 我其實都唔太記得呀囡去了pc interview. haha. 現在先記起1月22日這個日子. 我無哂緊張啦! 覺得自己已盡能力啦. 另好多o野都是由上天註定. 入到不等 ...

KC_UNITED,
你教我如何忘記他? 每天都經過嘛.呢度個個都緊張自己個仔女..
你講量體溫....我好似去IN咁多間都無量..
再講好在佢地無量...如果唔係我仔當日IN都無得IN呢.
我老公一D都唔緊張.佢話你而家都無野可以做架啦...
呢點就係男人同女人既大不同了....
‹ 上一主題|下一主題