用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生幼稚園
樓主: Bonnie
go

民生幼稚園 [複製鏈接]

原帖由 Pertra 於 10-10-18 16:46 發表
Bonnie,

派發表格日期: 2010 年11 月1 及 2 日(星期一及二)
截止日期: 2010 年11 月2 日(星期二)

吾明?可以download from web page !但為何有派表日?
現在填完,可以寄回嗎? ...

佢地個website張通告出得幾差人人睇完都唔明.
其實果度有page 2架
好多人同你一樣 睇漏左page 2

原帖由 Harebellv 於 10-10-18 18:11 發表
佢張 form 要填 父母大學讀邊間, 請問有冇人知這兩年被取錄學生o既父母是否都是大學生呢?  
或者有冇識讀緊MC小朋友o既 父母唔係大學生?

其實呢間我覺得最睇父母.因為去年佢既INTERVIEW 好"假"

原帖由 giant_japan 於 10-10-18 22:34 發表

可否詳細講下?

唔講了..之前講左好多次
你SEARCH番上年咁上下時間既TOPIC, 好多家長IN完都有同感
唔想人地話我唱衰人地間學校.

原帖由 tsangws 於 10-10-19 12:51 發表
申請表要填父母既小中大學資料, 好明顯係要選家長!

我有位朋友係民幼教, 佢都話年年interview佢地一班老師都只係"做樣", 因為校長自己係有一箱form, 連老師都唔比知架! ...

根據我去年既觀察 我完全相信你朋友既講法 !!!

ps 我係有佢既am offer, 絕不是吃不到的葡萄

我都覺得應該報喎
無理由未開跑就認輸埋
佢選你. 你都有權選讀唔讀者.

原帖由 ICbaby 於 10-10-25 11:45 發表

可能唔同掛, 我地果年係只得一日interview的,ms一日in 曬幾千人, 點會唔rush 呀?? 

果時比我感覺真係好快lor,面試過程
得2mins 度, 問左我幾條問題, 女女走左去另一面in,
好快佢帶番女比我.

我仲問個老c, in 完架喇 ?
老師 ...

我仲攪笑啦 個老師問完我仔架喇 轉個頭佢好似完全忘記哂
又來問多次一樣既野.我"o"哂咀...最後我笑笑口同佢講你之前未問左囉...佢幾唔好意思走左.
仲有我睇到老師所謂寫既比分...根本唔係分 係一d無意思既字..我好清楚睇住佢寫一d詞語都不如既評分.
走既時候, 老師話你地走得喇 出來拎禮物,小朋友一窩蜂咁,小朋友有無拉番坐椅,有無講goodbye 有無講thank you 老師都唔在乎了.
我只係想講佢面試真係好求其, 我無講佢教學唔好. 大家唔好誤解. 間間學校都有佢收生既準則,佢地有佢地選學生/家長既權利,呢點係無可口非.
‹ 上一主題|下一主題