用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV INTERVIEW
樓主: dlmcdlcl
go

KV INTERVIEW [複製鏈接]

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-13 13:43 發表
我女女係8月, 佢返緊NURSARY, 有教COLOUR, 但只係教左小小顏色, 但係講真, 幼兒班, 唔會咁認真去個個小朋友慢慢教. 所以, 我要開始響屋企TRAIN 下個女.

另外, 我個女都係響幼兒班學左A- APPLE, B - BOY, C - CAT &  ...

其實PUZZLE切唔到一D都唔緊要. 最緊要係乖乖地坐定定係度TRY 同聽指示.我仔上年都唔識.不過無問題呀
你要TRAIN就教佢肯係外人面前唱一首歌.
ABC 又好, HAPPY BIRTHDAY又好..肯唱歌.會拉椅OK架喇

原帖由 prettydora 於 10-10-14 13:29 發表
I hubby applied SC for English interview.
My daughter can understand but sometimes may answer in Cantonese.
Therefore I am now training her to reply all questions in English.                   ...

其實上年我都唔係好留意到我仔點答, 因為我要應付另一老師既問題.我記得有一個圖畫 老師問我仔係咩, 我仔好似答 "duck"

唱歌方面 當日老師問: 你可唔可以唱一首歌我聽呀
我問我仔 :你今日想唱咩歌
我仔好大聲答 :太陽伯伯
跟住老師+我+我仔一齊唱..不過都愈唱愈細聲
最後都pass左
其實我估老師係欣賞佢好有主見大聲講"太陽伯伯"

原帖由 cherry_bird 於 10-10-18 15:24 發表
我就13/11 9:45AM in. 但就同救世軍撞左一日...時間仲好近..10:20am..唔知KV 可以改時間嗎??

應該唔可以啦
佢幾千人申請 如果人人要求改時間佢點攪呀
‹ 上一主題|下一主題