用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於收到York PN班回信
樓主: Vlone778
go

終於收到York PN班回信   [複製鏈接]

引用:我係廿幾號面試,仲未收到信,我target+係k

原帖由 cloudwingwing 於 12-12-11 發表
我係廿幾號面試,仲未收到信,我target 係k1, 希望唔俾pn 我,俾k1.
你一定係有更好嘅PN offer哪

回覆:終於收到York PN班回信

反而我覺得如果內容充足2小時都夠,所以我會3小時轉2小時,同埋我地以前2歲都未讀書啦,係香港咁得意,所以我唯有做怪獸家長隨波遂流,俾佢番2小時當互動群體生活啦

14個月大上2個鐘playgroup?咁細嘅小朋友專注力得20-30分鐘已經好整限,其餘時間應該係大人上多d,同埋點解唔考慮校車呢?老人家日日接送都辛苦

引用:Quote:Vlone778+發表於+12-12-12+12:05+14

原帖由 minirat 於 12-12-12 發表
我地上NCC個playgroup,2個鐘會轉4個地方上(課室,戶外playground,play room,再返課室)
所以都ok,上 ...
所以有時真係魚與熊掌,又想心儀又想近,要睇家長點取捨

minirat  絕對系,邊個唔想。最後都要睇有咩offer先可以衡量同取捨。  發表於 12-12-12 12:31

引用:其實每日只返2個鐘,+我始終有保留,+排洗、

原帖由 volar 於 12-12-13 發表
其實每日只返2個鐘, 我始終有保留,
排洗、茶點、室外/內遊戲, 加加埋埋都應該無咗40分鐘,
每日1小時20分 ...
你所講嘅排洗,群體茶點,室內外活動,其實都係學習一部份,點解要咁著意每日上幾多時間英文堂,幾多時間普通話呢?

PN班我覺得學習自理守規矩比學習什麼語言重要!!

York收得嘅小朋友應該都有咁上下表現亦相信有潛質,因為會原校直升讀4年!

PN黎講真係配菜  無期望要佢學到d咩 所以2小時對我黎講無咩所謂  除非有其他offer再考慮  唔係我會由下午3小時轉上午2小時班

‹ 上一主題|下一主題