用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區中學一問,急,求解答,無言感激 ...
go

觀塘區中學一問,急,求解答,無言感激 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

suetyuki 發表於 17-1-5 08:16
小女在九聖就讀,學校無提供佢banding,全級135人,平時佢考70左右,但呈一同學進步不少,所以退步到級91, ...
體藝與自行兩間無關, 係獨立計算, 所以你自一仲可以揀另一間代替.

體藝主收 B1 學生, 除非你小朋友運動或 VA 好好.

體藝除中文同中史兩科, 全部以英文教授, LS 都係英文, 你小朋友只係岩岩夠分攞 B, 恕我直言真係會好辛苦.

用 $50 報名拎個機會去考性向測試同面試, 面試亦係全英對答.

我諗你今個星期日 (8/1) 去左開放日先再決定.

P.S. 我囡係體藝現就讀學生
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

我囡係 B1B 成績入體藝.

開學後佢畀左一份 S.3 TSA 英文卷我..............我一問之下係學校畀佢地做既, touchwood 地佢係合格, 以此情況英文要求係點你自己諗.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 17-1-5 09:40
坦白講, 九聖係觀塘只屬二線學校, B1比例估計應該只有~3X%, 你女兒呈一呈二呢兩個排名, 極大機會只會係B2B ...
我囡個年都好少少, 呢兩年成績比重更大, 任你拎幾多獎, 成績唔得都唔好諗.

‹ 上一主題|下一主題