用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網 (荃灣) 派位結果, 請分享.
樓主: Daisy2006
go

62網 (荃灣) 派位結果, 請分享. [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 pinkpinkxo 於 11-6-8 13:38 發表
好唔開心,囡囡第一志願係深天,但派咗去聖十架,都唔知好唔好?

快快去叩門~~~~

聖十架..........識人唔知頭唔知路插班入左去讀 P.2, 跟住個媽咪極後悔.........
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 波羅包 於 11-6-9 12:14 發表
聽同學仔的家長說荃基自新校長上任後改革,務求學校D學生變得更好.

都要多謝前任校長 - 辛校長, 由計劃到實行, 辛校長都功不可沒.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 chan803 於 11-6-8 20:54 發表
可以分享下原因嗎?
我只係知佢早年出過單唔係咁好的新聞

我係好偶然之下識到個位媽咪, 傾傾下佢同我講小朋友插班去讀 P.2, 因為搬左出黎荃灣所以小朋友要轉校.

轉校之前讀個間幾好架, 中英普成績都唔錯, 點知一入聖記就後悔, 發現所有野都好淺, 兩文三語水平拉低晒, 最勁係學識多兩種語言, 就係潮州話同福建話.................

識佢時下學期開學無耐, 我就叫佢去荃基叩門, 睇下可唔可以考到插班, 事關新學期岩岩開始, 教左既野唔多, 話唔定可以插到班.

小朋友考既插班試試卷應該係上學期既試卷黎, 小朋友坐左係房度呆, 話中英數好多都唔識做, 英文更加無乜做過, 最終插唔到班.

係學期尾去左柴天考插班, 好彩收左.

‹ 上一主題|下一主題