用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (旺角)德萃小學有 offer 報到區
樓主: lulu0307
go

(旺角)德萃小學有 offer 報到區   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

siufung 發表於 18-7-7 22:00
多謝您  
我提一提佢先……
唉……其實4千幾5千人考比佢考到我地呢間,佢都不想輕言放棄,不過佢小 ...
資深會員不停提住概念股點解啫, 就係得個概念, 實行成點, 去到最終派位時會點, 話有中學又點, 一切都未有野出到黎, 就係希望家長三思, 唔好因為 "包裝" 而中伏.

成績追唔到諗轉一間輕鬆既學校係正常, 我唔知呢位小朋友係咪你早前出帖講個位, 係既先同原校求情, 再去二線小學試叩, 以你地小學程度去到二線可能會讀得輕鬆架.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hundred100 發表於 18-7-7 22:15
真係有點心啽,前排嗰個post見到真係好多老資格人士發聲,點知好心著雷劈,比人話幾個男人針對乜乜,今時 ...

講到明我因為佢地引起我好奇心架, 對話藏左幾多問題係度我都諗左好耐, 既然係咁咪上教育局 check 囉.

好老實丫, 好想當日話佢地路人甲乙丙多多聲氣既同佢地講對唔住.

相信佢地都慣左講出真相會畀人插

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

siufung 發表於 18-7-7 23:16
忠言多逆耳  
多謝您先……
轉校呢位係小女同學,現小二升小三……
總之希望你女同學留原校成功, 但都要去叩門, 記得一定要去.

醒目開學勳章 王國長老

Felix223 發表於 18-7-7 23:54
感謝版主提供資料,希望今次受影響的學生能夠順利搵到其他小學升上小一。
...
係要多謝幾位不斷留言既資深會員

醒目開學勳章 王國長老

Felix223 發表於 18-7-9 10:38
咁係你自己一廂情願咁諗!上星期六我朋友和我見面時已經表示,那天上午收到呢個電話學校問佢旺角如不能上 ...
算喇, 講幾多都無用, 都話迷左落去既要清醒, 到 3/9 真係開唔到學時就會醒晒, 係畀人鬧醒.

Felix223    發表於 18-7-9 11:56

醒目開學勳章 王國長老

Kk531 發表於 18-7-9 09:03
所謂免費唔係真係免費㗎 免費嘅代價可能係要日日補習 學好多嘢 而去迎合學校 免費嘅代價係好多成績一般嘅小 ...
真係唔好意思, 我囡讀津小同津中, 真係需要補習得數學, 一星期得一日, 今時今日都叫讀到 B1 中學, 英文亦好過中文啵.

醒目開學勳章 王國長老

Kk531 發表於 18-7-9 10:55
其實會否誤會我嘅意思呢 我唔係標榜我個仔程度有幾高 津校程度有有幾低 只係你要考慮小朋友適合讀邊間學校 ...
我又真係嚴重考慮我囡喜惡去揀中學, 佢依家呢間係佢鍾意既, 我亦都成日話佢讀特殊學校, 不過係 B1, 學生唔係死讀書, PE / VA / 讀書三向發展各所長.

醒目開學勳章 王國長老

Soundervolt 發表於 18-7-9 11:34
妳囡女讀嗰間學校能夠成為B1中學,可能因為創校校長離開咗學校先至做得到

...
拿拿拿, 唔係我講架, 唔好入我數丫

不過佢當左拔拔係我囡中學咁搞, 真係..................

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-7-9 12:11
咁人地都繼續學界N連霸

其實可能人家想將呢個理念放埋落小學同幼稚園
收夠籌就得

3 歲就要係田徑場上嬴在起跑線, 跳得高過楊文蔚

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-8-29 15:28
按照今日係EDB網站既學校註冊資料, 漢師德萃仍未有註冊 (臨時註冊也沒有)

EDB 個網站資料, 係咪真係咁 out ...
你又搞到我好奇...........真係無......................

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-8-29 17:30
無論妳用: 德萃, 漢師, 定係 漢文, 都暫時未搵到

可能時辰未到......
我都係用晒所有 keywords 去 search

‹ 上一主題|下一主題