用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07崇真K1繼續Talk
go

07崇真K1繼續Talk [複製鏈接]

Re: 07崇真K1繼續Talk

大少係下幼班.

聽上次的簡介會,所有崇幼學生是可以直升崇小.咩標準收就唔知.至於崇真中學還是到時再算. :

G5 寫道:
大家知唔知由幼稚園升上小學收幾人,咩標準收呢?
同埋你o地會不會讀崇真中學還是到時再算呢?

hi all
+埋囝囝/囡囡個名好 wor   

AM Class:
Shirleyyu---- 女/Natalie
lovebbmom---- 仔
meldoy2216---- 仔
G5---- 仔
ca29c010
lovetsungtsung(ltt)---- 仔/璁璁
MaggieHuang---- 仔/Edwin
BerthaLam---- 女
HTM3008---- 女

PM Class:
Kammyyoung
YLau---- 仔
sleepingbo---- 仔
hellojoyce
ballball411
heiheilun---- 仔
TansonMa---- 仔/Tanson.
愷愷媽咪---- 女

國際班
bosophie[/quote]

各位未來的 07崇真K1請留意,得閒今晚睇睇崇真網頁,在"最新消息"內,有很多有用的資料,連返学,上樓梯,落校車,上課...等vedio都有.睇咗幾分鐘,好得意呀!

我都仲未up-date tim

AM Class:
Shirleyyu---- 女/Natalie
lovebbmom---- 仔
meldoy2216---- 仔/Isaac
G5---- 仔/ 一藍
ca29c010
lovetsungtsung(ltt)---- 仔/璁璁
MaggieHuang---- 仔/Edwin
BerthaLam---- 女
HTM3008---- 女/庭庭
IrisLau----- 女/迦善
Carrie-lala ---- 女
worry----囡�恩慈

PM Class:
Kammyyoung
YLau---- 仔
sleepingbo---- 仔
hellojoyce----仔/維維
ballball411---囡/芊蔚
heiheilun---- 仔
TansonMa---- 仔/Tanson
愷愷媽咪---- 女/愷澄

[/quote]

又會唔會收生多(上下午各4班),易入,咪無咁出名呢?
G5 寫道:
[quote]

Carrie-lala 寫道:
其實 , 我心裡有d 疑問 ......
但點解入學競爭又唔算大 ? 原因是校網不太吸引嗎 ?  其他原因呢 ..... ?   

me 5,
我o念係呢間學校無點做宣傳,而且"其貌不揚",還有,校網是在深水捕區,可能只看地點已不想去了解,我其實響7月已經去搵學校,我真係幾認真嘎,我會尊程一間間親自上門問,同d老師傾計,仲每間都計埋路程時間,當時崇真唔比入去看班房,我去完o弟我一點興趣都無,感得校舍好舊,校務處好亂,面試都係o念住試下,點知入到裡面,感覺好唔同,特別面試時的miss比我印像好好。
我之前去過:崇真,浸會,又一村,禮賢,聖心,培道,宣道,培正都係我中意的,
最初時最想入係聖心(後來聽太多人話呢間學校好辛苦)
跟住就好其望浸會(但見過校舍,似間新開醫院多d,而且小學好貴,要$3,500@月)
跟住就好想入又一村(但除了環境好似無其他吸引)
禮賢也填了表(但覺得了解不多,而且升小學只收部份本校生)
[/quote]

你有無裝realplay呀?
worry 寫道:
TansonMa

點解我睇唔到GE? [quote]
TansonMa 寫道:
各位未來的 07崇真K1請留意,得閒今晚睇睇崇真網頁,在"最新消息"內,有很多有用的資料,連返学,上樓梯,落校車,上課...等vedio都有.睇咗幾分鐘,好得意呀!
[/quote]

已send PM 給你.
worry 寫道:
TansonMa

有呀! PRESS邊到呀,可否詳細講我知? THANKS!

我想大部份崇幼家長以崇小為後備,可以抽到津小就讀津小吧.(唔駛交學費嘛.)所以70個學位可能已經有多了.
G5 寫道:
你o地係米好sure崇幼會直升崇小?
因為我買了本小學天書,話崇小07年度將開五班小一,共150個小一位,
06年報名人數係200人,學校只留70個學位比該校幼稚園,共開學額只有80位。

多謝靚仔家齊mami的詳盡分柝.我係你fans.每日都有追你的留言版   

見到乜呢?

sleepingbo 寫道:
What happen?[quote]
dinosaur_bb2004 寫道:
Dear all,

We have been accepted and paid the reg. fee.  However, we may most probably not studying in 崇真 after we saw the school bus arrangement on that day.
[/quote]

Hi ballball411,

唉!是玩玩罷了.當時約8個月,真係好似女仔,依家點扮都唔似啦.見到你b仔張相令我好大感概,立即想起我個乞丐仔.
ballball411 寫道:
TansonMa

我而家先睇到你張大頭相下面個句野, 原來你個個係仔黎架, 乜真係攪到成個女仔咁架, 我之前一路都以為佢係女  

Happy New Year.
‹ 上一主題|下一主題