用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 請問有無小朋友同班的家長呢?FS1S
樓主: shirleyliang
go

請問有無小朋友同班的家長呢?FS1S [複製鏈接]

偷看日誌

昨晚我伴着大少做功課時,我們因字體不端(要求由大階改為小階)而發生口角。當做《我的日誌》時,大少要求我離間他房間 ,不要我看到他寫什麼在日誌上。只有斷斷續續問過我兩三個字的寫法。大少在生我的氣,我何常不是嘛!但因好奇心驅使下,趁他睡覺後,偷偷地打開書包看,我立即笑了出來。日誌不單寫有趣怪文字,還有我發惡時候的樣子(有尖牙)。真係嬲佢唔落。最好句是" 我耳大受打擊〞。(我估他想寫〝我已大受打擊〞,但他唔識寫。不過又幾貼題,因每次鬧交,耳朵必定受罪....)我亦暗暗高興大少可自己寫句子了。

趣事一則

大少在交功課時,錯叫班主任做『爸爸』。又難怪他,真有50%相似!真笑死我喇。

哈....哈....又係嘅,來得光明磊落d喎。

原帖由 Jamson 於 10-11-4 09:31 發表
哈哈, 小小朋友有秘密, 媽媽你不專重小朋友私隱, 抗議(幫小朋友說) by the way, 我又不覺要"偷看", 因我每天都加 comment 上去的, 一齊做功課開心d 嘛! 所以一定知佢寫咩, 佢又一定知我知嘅!(所以我想佢會 ...

歡迎您!我仔曾在開學時帶你女兒去逛校園呀!現在女兒適應了嗎?我在公開課見過你女兒,好可愛又好高大啊!祝你女兒有快樂的學校生活。

原帖由 Edith_mommy 於 11-1-10 11:47 發表
Hi Hi everyone,

My little girl has just join the Logos family last week and she is now studying at FS1S

Just want to say hi to everyone and in fact I did read all the articles posted here an ...
‹ 上一主題|下一主題