用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中補習心得交流區....歡迎各位發表意見^^ ...
go

初中補習心得交流區....歡迎各位發表意見^^ [複製鏈接]

我仔暑假係英X補習社報左數學,筆記中英對照
個仔話英X教得好快,因為暑假係學校有補中英數三個星期,有比較佢話補英X要温筆記同做多D數先明白,學校就教得比較慢用3堂=1堂英X數學但容易明白,完左暑假就沒有補英X數,個仔話學校教就得。
9月尾報左英X英文,試下好唔好,如果個仔覺得唔好就會去返以前補嗰間,之前補左二年半個仔話幾好,但就要睇彩數d學生嘈唔嘈,試過英文作文班太嘈佢話好難集中精神,所以我先試下英X好唔好呢~~

回復 22# my-baby. 的帖子

係大班,每班20人,唔算好嘈。
派左一本筆記每堂都會叫你返屋企做,但做完老師又唔會改,所以學生唔做又得照抄答案又得,因為筆記後面是有答案的。
個仔話學校教得比較好,清楚容易明白。
我諗英X唔適合懶人讀,我仔話有d學生比左錢又冇上堂,連導師都話依家d學生浪費晒d錢。
小班補習社我諗同家長親密d,d學生唔敢唔返。試埋英文班再報料!

回復 17# eunice.xp 的帖子

同意!學生嘈唔嘈好緊要。
之前嗰間補英文文法同英文作文班,每班8人。文法班女仔多好靜個仔話學到英文文法,相反作文班男仔多好嘈令佢好難集中精神,環境好重要呢~~
‹ 上一主題|下一主題