用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

醒目開學勳章

報到.  N1CP Marcus媽咪.

不過我無join義工隊.  上星期見家長問左學校話義工隊夠人, 無得再加入.  惟有K1時再報名.

醒目開學勳章

原帖由 MYPPBB 於 10-2-18 14:49 發表
Hi, 我係N1CP柏鈞媽咪,新年快樂, 身體健康, 仔仔囡囡聽教聽話!!  

celiacc, I will pm my email address to you.  Pls add me la.

vivienbilly, 柏鈞第一個同我講嘅同學名就係柏禧啦!我問過老師,佢話我個仔同柏禧, ...

似乎有好多都係N1C班的家長喎.  唔知上到K1大家又會唔會係同一班呢.  

你地有無join親子旅行呀, 到時又可以傾下計.

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:39 發表
今個friday 係birthday party....  好開心呀....  唔係2月生日, 係咪都唔駛穿背心校服呀 ???

係呀, 全部小朋友唔駛著圍裙.  我仔係超大仔, 12月生日的, 唔知學校有無幫佢開生日會呢?  不過就有送生日禮物同影生日相囉.

醒目開學勳章

原帖由 fishmum 於 10-2-20 15:54 發表
nice to see you here Marcus 媽咪!  Marcus 决定留响 KM K1 呀?  very good

咦, 你就係Victor媽咪, 係咪同我仔一齊去荃灣上Playgroup果位呀.  

你好呀, Marcus會留番o係KM呀, 我而家希望KV/St. Cat唔好打電話黎話有位呀(阿仔係waiting list), 如果唔係要煩多一次.

醒目開學勳章

原帖由 Tabobo 於 10-2-24 20:46 發表
所有小朋友都要準備食物 ? 定係老師會個別通知呢 ?
我以為只要著靚靚就得, 真係大意 !

Catherine媽, 通告話生日的小朋友可以帶食物番去請其他小朋友食喎.

醒目開學勳章

呀, 我o係度諗, 係咪因為KM收大B多, 所以要下學期開始先有生日會搞呢?  我仔係超大仔, 12月生日的, 唔知之前有無開生日會呢? 但係有幫佢影生日相囉.

醒目開學勳章

原帖由 celiacc 於 10-2-26 14:07 發表
May I know whether someone will bring along the younger sister or brother to the school picnic?

想帶, 不過最後決定唔帶, 想專注返大仔多d.

醒目開學勳章

原帖由 fishmum 於 10-3-2 17:30 發表
咪係我囉 如果唸住讀返 KM, 其它唔好唸啦

你好呀, 原來都係同道中人 (上BK).  你去唔去PICNIC.

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-3-3 12:03 發表
有冇同學仔上過學校d phonic, Mandarin 班 ??? 如果舊生同新生安排同一班, 課程會怎樣"鹹"接?  如果3月份才第1次上, 會唔會接唔上 ??

我都想知, 已幫仔仔報左合唱團, 想報埋phonic, 希望有媽咪回覆, 因為Mar 5截止報名.

醒目開學勳章

死喇, 聽日last day要交敬師咭, 我想問下你地知唔知N1CP黃老師同洪老師(教勞作果位)的中文全名係.........?

醒目開學勳章

原帖由 littlefishmom 於 10-3-24 22:55 發表

洪燕卿老師, 黃慧玲老師, 今日先DOUBLE CHECK, 寫錯就唔好意思啦

唔該哂, 已經寫左上敬師咭.

係呢, 我仔一見到你仔女張大頭相, 就即刻叫你個女做"卓如姐姐".  我話點解叫佢做姐姐既, 我仔話老師叫佢地咁樣叫喎, 好得意

醒目開學勳章

原帖由 littlefishmom 於 10-3-25 23:21 發表
可能佢係大女(一月出世), 所以我諗佢真係個個既姐姐, 又或者, 可能係賴詠蒑好早已經叫佢綽榆姐姐, 其他小朋友聽到就跟住咁叫掛; 因為都有同學仔叫我囡囡做綽榆或王綽榆呢! 係呢你仔仔叫咩名, 等我認識下, 問下小榆知 ...

啊, 原來係咁.  我仔大過你女女小小, 佢06年12月的.  咁我個仔應該係跟賴詠蒑叫喇, 因為我問親佢學校d野, 賴詠蒑一定會係佢的名單之內.  所以我諗佢地都幾FRIEND.  我仔係黃組的, 唔知賴詠蒑同你女女係邊組呢?   

我仔叫啟衡 Marcus.

醒目開學勳章

想請問咁多位媽咪, 之前亞仔攞番屋企果D綠豆植物, 駛唔駛帶番學校呀?  而家已經長到好高, 但又好似無通告話要點做?

醒目開學勳章

唔該哂, 我真係好鬼懶又唔自己打去問老師

醒目開學勳章

今朝去左註冊K1喇, 你地呢?

校服已經要著大碼喇, 到K3時可能要訂做.

醒目開學勳章

原帖由 Dorisdoris 於 10-7-19 00:41 發表
我地升K1啦,有幾多人留係KM呀?
有無報暑期班呀?

我仔本身N1CP, K1又會讀番C班, 唔知你地d小朋友會讀邊班呢?  暑期班會讀最後兩星期.

醒目開學勳章

原帖由 celiacc 於 10-7-29 14:18 發表
My son Wai Wai will also in K1CP and he is attending the summer courses right now

之前問過洪老師話上K1時應該會重新編班, 原來都係全部直上, 諗住可以識下其他同學仔同媽咪添.

celiacc, 你仔仔係咪羅朗維呀

醒目開學勳章

原帖由 celiacc 於 10-8-4 13:48 發表
yes ar, he is such a naughty boy

你仔仔的冬菇頭好易認

係呢, 上次我先生話係玩具反斗城撞見你地, 點呀, 細佬入唔入到N班呀, 出年輪到我細仔考喇, 希望考到啦
‹ 上一主題|下一主題