用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最後一站,st. Paul's
樓主: yslgirl
go

最後一站,st. Paul's   [複製鏈接]

可能係最後一間,所以面試完,我都冇問佢入面情況,但佢自己話返俾我知玩車,同埋佢有推埋張椅
安排超順暢,我冇留意自己果組有冇人abs,但就有一個去到課室門口就大喊,家長係課室出面等左幾耐->我冇留意,只係祈完禱後,見到大喊果個小朋友係另一間課室出黎之後,再得多陣,就見到佢出番黎.
之後阿囡同我講話3月8日會寄信,我立即答佢到時我地去旅行,唔可以即時收信,阿囡聽到有得玩就開始講課室裏所發生的事,就好似平時返完教會接佢咁打小報告

bbc2010 發表於 13-2-5 11:42
其實好多野多口問句面皮厚d冇壞既,我早一個鐘到,去左中央圖書館玩,早20分鐘去到校門前問入得未,佢話入 ...
我同你做法差唔多,但就冇早一個鐘到,但都係去中央圖書館睇左一陣書,去埋洗手間,到差唔多時間就慢慢行過去,其實見到佢去面試信,見到佢咁特別係備註寫,雖然右上角寫13:00,但都當12:50一定要到學校,我地原先諗可能面試前預備及對出世紙(佢講到明要帶)都要10分鐘,而面試就會由13:00開始,另外之前聽街坊講話SPK面試都係2﹣3分鐘內完成,都知SPK面試唔會用太多時間,但星期六阿女面試約5分鐘(我冇刻意留意時間)都覺得算係咁啦!

小兔咕 發表於 13-2-5 11:59
女校看門口既校工都係惡。我地學校以前都係搵個最惡看門口
我反而覺得佢地有愛心,因我見有個小朋友差點跌倒,雖然佢講野語氣好似好惡,但佢都有幫手扶起小朋友

picture 發表於 13-2-19 22:39
my daughter just told me she finds the teachers not nice during the interview abd she didn't like th ...
我個女還記得當日情況,特別係佢俾人搶左佢玩緊嘅玩具,老師見到同另外個小朋友講唔可以爭野玩,之後我個女就玩第二件玩具....其實呢個情況,平時係教會都會發生,我個女成日都俾人搶玩具,但係教會就唔會有人話唔好爭野玩,而我個女就第一時間放手讓賽

apapa 發表於 13-2-19 16:13
I am a parent of SPC.  SPK is a really good kinder, I remember my interview experience wasn't decent ...
我有個朋友都係咁講,所以叫我地試一試
‹ 上一主題|下一主題