用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA 2nd interview list announced!
go

SFA 2nd interview list announced! [複製鏈接]

my number is 10XXX

今朝等check result真係超緊張!好彩囡囡有得2nd in, 真係人都癲 !
我都試過打去問野,個姐姐都係趕收線
以我所知,新校長是前觀塘 st. joseph 校長, 一向都是不用見家長, 着重小朋友本身能力.

我覺得 sfa考的東西己經超過kinder所教, 要家長"進補".
因為日後如果係係佢度讀書, 都要家長幫先掂,實在太深太多 !!所以考深d選一些"進補~ed"的學生=背後有父母幫助

讀邊間幼稚園不重要,有幾多奬不重要, 你見佢唔收profile就知佢要考真功夫.我好多同事d囝囡都不是名校考入的, 但都是 kwik math~ed, cambridge~ed, kumon~ed,珠心算~ed 或狂睇書~ing ....

原帖由 Bebichhichi 於 11-10-26 15:49 發表
我同你既時間完全一樣, 但又唔想改tsl 時間, 始終我覺得佢地講會比轉時間會有小小影響, 而且人人都轉d 時間咪好亂, 所以我都好煩唔知點好,唉

咁你sfa早半個鍾去排頭位穏陣,上年得一round老師單對單好似都幾超時,不過你係0900應該會好些, 我就改了陳守仁,因為陳守仁面試信見到是分了組別的, 我怕遲到真係冇得in(冇得插組).同埋陳守仁允許自行配合而調組(時間), 好明顯係要控制每組人數,所以如果真係sfa 同 tsl 時間太近都係掉時間好d.免得撲空呢 !
‹ 上一主題|下一主題