用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

holiday 寫道:
我個女有同學仔tim.

NCA am
Christy620

NCB am
babysophia
hellolanlan
Sindy

NCC am

NCA pm
bird
car75
Eurest(新加入)

NCB pm
旻旻
popoau

NCC pm
holiday
pyu

多多指教,各位精零媽咪!
我個女係7/03尾架!有冇一齊生日呢!不過,好似大女多D喎?

car75 寫道:
Hi bird & Eurest,

兩位NCA pm媽咪;多多指教! My e-mail : [email protected]!!
Have a nice day!!

你好呀!多多指教!我乜都唔識架!

Christy620,
咦!我個女同你個女月份最近喎!大家關照

Christy0620,
咦!你先生係咪做消防員架?見倒你個囡張相扮消防員,所以多口問句囉!嘻!嘻!

各位媽咪,
多D上黎傾

Re: 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

phmmay 寫道:
大家好:

有人話小朋友讀下午班因為媽媽管教的方法有問題,你們同意嗎?
其實我自己有很多家務要做,小朋友又要我倍才睡眠
否則不睡覺,所以我撰下午班!有冇人有意見呢?   

唔係嘛!我個女都係下午班喎。
我都係上班媽咪,我淨係煩緊點安排課外活動,因為時間好難就得到!有冇媽咪可以分享

phmmay 寫道:
Eurest 你好:

課外活動我會安排在星期六,如果她不需要睡午覺
就可以安排在放學後.不過要等遲些少才算了.現在
我為她安排了下午的活動, 因為我要她適應下午班.

phmmay
Hi,
由於現時我個女已經有三堂興趣班要上,到了七月又想佢學游水,真係可能安排唔倒,最煩係星期五下午佢要去tom lee上音樂班,因為四月開始,為期9個月,而家安排緊轉班囉!唔知得唔得呀?真煩!
各位上午班媽咪,
我個女就同你們的女兒完全相反,佢好早睡覺,約9時至9時半睡著,早上6-7時便起床,返完學,吃午餐,約1時便午睡2小時,而家返下午班,真係唔知點算!唉!希望小朋友能比我們想像中適應得快啦!
Pyu,
點解你會揀St' Clare唔揀SH呢?因為我都交了St' Clare的留位費呀!想起那時所有收我個女的學校我都有交留位費,真浪費!

phmmay 寫道:
Hi Eurest:

Why you don't apply SH's am class?
我冇諗過可以咁,但當我發現可以時,又太遲了!而家想睇

多謝你們的提議,我會試下?

各位媽咪,我剛剛接受了另一間我心儀的幼稚園offer,今天亦已前往聖心辦退學手續。祝各位小朋友精零活潑,聰明可愛!

UPDATED

NCA am
Christy620
DWC
PlannedMami

NCB am
babysophia
hellolanlan
Sindy
kkb

NCC am
win
raymun (switched from NCC pm)
holiday (switched from NCC pm)
@CKP@

NCA pm
bird
car75

NCB pm
旻旻
popoau

NCC pm
pyu

‹ 上一主題|下一主題