用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC 有咩咁好?
go

SC 有咩咁好? [複製鏈接]

Cutemom0808 發表於 14-1-14 12:34
家長強

回覆:SC 有咩咁好?

我諗大家講家長強係講緊家長好識點train小朋友。好似有個formula咁,普通話去邊學,英文補乜嘢,畫畫又去邊間,music同sports又學邊幾種。而家長不需要有好高級職業,只要強在肯帶小朋友去學嘢,夠進取就得!講真,學咁多嘢,家長帶來帶去都攰啦!咁都唔強?

回覆:SC 有咩咁好?

我無話sc唔好,只不過大家覺得sc好叻,其實都係覺得佢d學生好叻,但大家未必知道sc家長同學生喺校外付出幾多時間同$,大家去sc果版一睇,有位sc家長話sc真好,全部直資小都收佢小朋友,但睇落去就只見佢帶小朋友學勁多嘢同比賽(對於我嚟講算多)。

brrbaby2007    發表於 14-1-15 09:21

引用:我無話sc唔好,只不過大家覺得sc好叻,其實

原帖由 ky201105 於 14-01-15 發表
我無話sc唔好,只不過大家覺得sc好叻,其實都係覺得佢d學生好叻,但大家未必知道sc家長同學生喺校外付出幾 ...
story & poem competition, piano , ballet, ice skating, swimming, math(Europi) , eng (RWI), drawing.... 唔係唔多呀?!

Pretty_P 發表於 14-1-15 10:23
你係st. Cat家長?我個女今年K3, 讀咗3年都冇人同我講甚麼"formula", 我個女冇補習,我亦唔係全職媽媽,so  ...

我唔係SC 家長~ 真心, 我無話SC唔好, 但我只想帶出大家不用神化佢, 佢用的教學方法, 好多學校都差唔多, 只係想講好多SC勁人都要外出再學好多嘢. 當然有人好似你咁無學. 又或者你識唔到果GROUP進取家長, 我朋友正是在爭扎俾唔俾個囝出去學, 佢係SC家長, 見咁多同學仔出去學, 唔學又怕收唔到神校效果….

brrbaby2007  so true  發表於 14-1-15 11:46
‹ 上一主題|下一主題