用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 - Part 4
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 - Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 edea 於 08-7-9 12:40 發表
各位:

聽囡囡講Mrs. Poon下年起唔再教書了, 全職湊仔仔.

Mrs. Poon 一年班同二年班都教過亞仔, 亞仔好鍾意佢架, 後來佢調左去旺角果邊, 好多小朋友都唔捨得佢。

醒目開學勳章

編左班啦!

大家快 D 上學校個網度睇睇, 編左班啦!

醒目開學勳章

原帖由 edea 於 08-8-27 17:24 發表

以我所知班班都會撈亂, 咁岩小墨魚d好朋友全部唔同班....仲有幾個未知...嗚

一陣接佢放學講佢知, 我諗佢會唔開心!

唔好唔開心啦! 其實咁樣都好架, 佢地可以識到更加多新同學, 好似我朋友個仔咁, 由一年班到六年班都係同一班同學, 攪到佢個仔識來識去同係同一班人, 我朋友就非常唔鍾意喇!

醒目開學勳章

原帖由 dabbycheung 於 08-8-28 16:55 發表

ecore,

多謝提供資料!

呀仔數學IGCSE攞A*, Bio攞D, 此成績我已經非常滿意!

恭喜! 恭喜!

真係戥你開心!

醒目開學勳章

原帖由 balltsang 於 08-8-30 19:55 發表

才華班已放上網
襯Skye未訓前同佢商量選收次序兼交埋

我想問網上交左仲使唔使交hard copy(29-30頁)比班主任??

唔駛再交 hard copy 架, 上網填左就得架啦!

醒目開學勳章

軍朋友 :

我睇左 D 相啦! 影得好靚呀!

原帖由 軍魁星 於 09-2-5 11:14 發表
Hi, 各位家長, 星期一新春團拜d相終於搞掂喇:

http://cliffordlee.smugmug.com/gallery/7255151_qcJrf#466311173_LdbJ3

如果有家長忘記左Password請PM我.  

***Password 只會提供給現有優才家長*** ...

醒目開學勳章

軍朋友 :

亞仔話上個星期二見到你返 TKO 影相, 尋日都有人影, 但係就唔見你, 佢又唔知影嚟做乜, 所以叫我上嚟問下你。

醒目開學勳章

OK! 明白晒!

原帖由 軍魁星 於 09-3-27 09:28 發表
係, 上星期我有影, 今個星期忙d, 唔得閒去, 下星期如果仍有需要都會去幫手.  影嚟做乜就最好等待學校既官方公佈.  如果影倒你個仔既可以俾返Original file 俾你, 不過我就好似無影過.   星期二影果位就唔知. ...

醒目開學勳章

亞仔今日放學拎左一隻好大嘅毛公仔返屋企, 佢話係馮副校長送比佢。

想當年亞仔讀一年級嘅時候係馮副校長 (當年係馮主任) 做班主任, 佢同亞仔講當年嘅 1A 班就快要小學畢業喇! 所以就送份禮物比佢地當做紀念。

亞仔話佢當時覺得真係好開心同感動喎! 佢而家當個毛毛公仔係寶咁, 玩緊 PSP 都要攬實佢。

醒目開學勳章

係呀! 馮副校長真係超好人!

原帖由 edea 於 09-4-25 00:06 發表

由未入學至今都覺得馮副校超好人, 睇完更加感動....

醒目開學勳章

原來你個女同我個仔都係 1A 班同學, 時間過得真係快, 9月佢地就成為一個中學生喇!

原帖由 btk_whw 於 09-4-27 20:02 發表
Dear Meimeilam.

I think my daughter and your son are in the same  class because my daughter also got a fluffy cat doll from her last month. Vice principal loves all her pupils and she is a devoted an ...

醒目開學勳章

影班相

軍朋友 :

亞仔話尋日見到你幫手影班相同畢業相, 真係辛苦晒!

醒目開學勳章

亞仔果班 D 同學真係神通廣大, 5點半已經有同學打電話比亞仔報料。

希望梁同學快 D 康復。

原帖由 dabbycheung 於 09-6-18 18:54 發表

亞仔話好似梁希中左流感(即唱粵曲好叻果個),依家唔知優中仲洗唔洗考試?(因本來7頭至考)

醒目開學勳章

我估好大機會預備班會停課, 不過最好打電話返學校問下。

原帖由 ytpeople 於 09-6-18 21:46 發表
dabby & meimeilam,

我o岩o岩返屋企,上黎呢度至知優中停課;咁你地估升中預備班停唔停課呢?[

醒目開學勳章

亞仔都好唔開心, 佢好驚小學生涯最後一年會 "爛尾", 如果係咁, 佢會覺得好遺憾咁話喎, 唯一嘅安慰就係佢已經比同學寫晒紀念冊。

尋日收到學校電子通告, 邀請六年班嘅家長係下個星期一夜晚返學校商討有關畢業禮, 畢業營同謝師宴嘅問題, 我真係好欣賞學校係呢方面嘅安排, 起碼唔會好似其他學校咁一刀切乜都取消晒。

原帖由 軍魁星 於 09-6-18 23:11 發表
如果暑假前無得復課, 阿仔會好唔開心, 話晒係第一屆優才(志潔)生, 靜雞雞就完成了三年旺角生活, 再返學時已經去TKO, 如無特別活動, 可能不會再踏那塊充滿童年回憶的小草地了.

不如要求學校補返個"G3告別旺角大食會 ...
‹ 上一主題|下一主題