用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 你地小朋友食了兩天午膳有何評價?
go

你地小朋友食了兩天午膳有何評價? [複製鏈接]

第一日, 囝囝話好差, D食物生既.
第二日, 囝囝話好好味, 咖哩汁甜甜地, 叉燒又好好食, 椰菜都得.  所以食晒, 但佢好嬲, 食晒都無貼子.

囝囝話D菜生既, 煮唔熟.
原帖由 wensi 於 09-10-6 10:55 發表

D食物生既................係通粉定係d 肉生?
唔怪得我仔星期五腸胃炎, 又痾又嘔啦!

囝囝(小一)一直投訴D菜好生, 好難食.
星期二 (十三號), 佢無食午飯, 佢寧願捱餓, 亦不肯進食.
上幼稚園時(K2&K3是全日班), 他在學校食午飯是無問題, 仲成日讚肉餅, 椰菜好好味.
平時, 煮得幾難食, 佢都會應酬下食半碗.
但依家突然間唔食, 我覺得問題唔係佢身上, 可能D飯菜真係好差.
請問有無人知同維他份合約幾時完?
可唔可以terminate? 或者可以同佢地開會, 要求佢改善.
如果要家長出席, 我絕對唔介意請假同維他會面表達意見.
亦希望其他家長義工可以多多鼓勵小一生食多一點點.
請大家回覆你們的小朋友進食如何.
多謝!

我無msn, 可否pm 我

據我所知, 校方已Official 收到四個學生飯後不適的通知.
而校方亦已跟進事件.
假如大家有醫生紙而又未聯絡校方, 請盡快知會校方, 好使校方有足夠的數據及證明文件跟進事件進一步的發展.

原帖由 wensi 於 09-12-16 11:41 發表
你地小朋友星期一食完學校d午膳有無事?

好似班班都有人痾嘔。

有d班3個 6個勁ge 成十人以上.

簽左兩年約

我真係想知學校下一步會點做?  既然通告已出, 新聞紙又登左.  究竟校方可以終於合約嗎?

尋日張通告關於午膳退款, 想問問有無家長真的聯絡維他天地詢問事宜.
‹ 上一主題|下一主題