用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣區好既幼稚園
go

荃灣區好既幼稚園 [複製鏈接]

原帖由 kevinks 於 2011-10-16 13:53 發表
咁多位網友你地好呀!  小弟岩岩先至搬入荃灣區, 因此對呢區既幼稚園唔係太熟悉, 但係下年囡囡就要讀幼稚園啦, 請問你地有冇乜野好既幼稚園介紹比我呢?  多謝晒你地既分享!!! ...

揀幼稚園要先考慮以下幾點,
1) budget - 有學卷/冇學卷
2) 傳統教學/活動教學
3) 地區
你可以俾多少少資料先, 如果唔係咁空泛既問題好難答你啊!

原帖由 kevinks 於 2011-10-17 11:19 發表
多謝你呀!
BUDGET $3000內, 最好有學卷, 我諗活動教學會岩囡囡多D, 我住荃灣廣場附近, 近呢頭方便D.

其實荃灣區選擇不太多,
有學卷的: 浸信會, 聖母, 救世軍吳國偉 <<聽聞老師都好有愛心有耐性, 口碑不錯 (當然最好要自己親身感受下/聽朋友講下實戰經驗^^)
*有學卷既學費一般幾百至一千蚊左右*
沒有學卷: 綠楊, 慧中, 另外海濱方方 <<我朋友個囝囝讀緊n班, 老師同家長溝通非常好, 我成日聽佢講老師打俾家長講小朋友係學校既情況, 小朋友又好鐘意番學
*沒有學卷既學費都4K左右, 可能over budget*

原帖由 carine007 於 2011-10-17 11:57 發表
救世軍吳國偉

所以最好都係花多d時間扒下文, BK好在好多家長都好樂意分享經驗, 睇多D聽多D, 再分析下...

藤媽就睇足兩年BK上網RESEARCH周圍問朋友 等等等等.... 到依家報名階段就心中有數! 加油啊Kevin 爸爸! 希望你都可以幫囡囡搵到理想既學校啦!
‹ 上一主題|下一主題