用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區
樓主: 藤媽
go

埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區 [複製鏈接]

原帖由 Yipapa 於 2011-12-14 19:21 發表
Salute to 藤媽....it will be their loss without you.

你都快d幫可愛bb揀定一間心水學校啦~

(你bb真係好可愛!)

原帖由 cwymama 於 2011-12-14 19:28 發表
你個offer都好好吖,祝藤仔响學校日日都咁開心,其實真係好希望你會成為民生嘅一份子,今次我都覺得民生走寶啦!

多謝你!唔好咁講,民生收既都一定係寶!不過佢地收唔晒咁多姐~ 呵呵呵呵~

原帖由 yoyo415415 於 2011-12-14 22:56 發表
我小朋極度反叛:

咁真係要搵個好地方分享下大家既小朋友有幾反叛~

原帖由 JoSon0709 於 2011-12-14 22:45 發表
依幾曰每天去郵箱等信的心情真是幻得幻失, 好彩有藤媽及一班家長的支持和鼓勵, 今天終於收到信啦. 真的很開心AM offer, 12/12crop, 14/12 收到. 其他家長唔好氣餒呀, 上夭真係會為您的兒女有最合適的安排. ...

恭喜晒你吖~~ 見到你地一個一個收到offer真係好開心 ^^

無錯!上天係會為大家既兒女作最合適既安排 (雖然我無宗教信仰),每個人都有屬於佢自己既際遇,有邊個能夠擔保行邊條路先會遇到最好呢?最好既又係咪一定係最好既呢?who knows~

未收信既繼續努力,冇offer既都唔好氣餒,有心儀offer既都唔好鬆懈呀!加油!

下~~ 你地今日都仲未收到信~~

睇埋聽日中午派信啦,如果都冇真係要打番去問問!

原帖由 pwhi 於 2011-12-16 10:40 發表
啱啱打左去問,阿囡係waiting, 6月先會再call waiting. 又要再等喇

唔好唔開心,waiting即係仲有機會啦!

民生出reject 出得都幾狠下,唔會係又waiting唔係又waiting等更多家長以為有希望。夠爽快我鐘意!

所以我覺得民生既waiting係會機會大d架!唔好灰心呀!

Good Luck!

原帖由 catfung 於 2011-12-16 11:43 發表
我想問其實今年收幾多英粵? 通常waiting有幾多人架?  我係waiting, 記reply slip時已經attach咗求位信啦, 希望有用啦, 不過我唸中咗ms既人都幾難會放棄學位 :)

E/C 上午150人,下午90人

waiting有幾多應該要校方先知啦,加油寄多幾封求位信啦,仲可以考慮親身交信俾校長加深印象。

努力吖!

唉~ 只能嘆一句今年競爭實在太激烈。大家唔好唔開心啦,快d番屋企望下自己個開心果!

麥兜MaMa 發表於 11-12-21 00:17
真是感激你既付出。 good luck to 藤仔, 一定有更好既學校等緊佢。 

多謝你吖麥兜媽媽 ^^

唔好咁客氣,只係盡一點綿力姐~

藤仔有 York 既 offer啦,學校好唔好都唔緊要,最緊要我地係屋企點教佢正確既人生觀!

你呢?係咪會take 浸幼既offer?
‹ 上一主題|下一主題