用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 升中派位結果有無人知呀?
樓主: 595
go

升中派位結果有無人知呀? [複製鏈接]

原帖由 okmum 於 09-7-10 11:29 發表
聽說上午校全級考around 60 (老師話係band 1), 被派到band 3, 好得人驚!

你呢個係好特別又唔好彩嘅例子,
一般A,B班大多數入沙官中,
上年有例子考全級6X, 8X都有人入到,
有些人會去呂XX,曾XX,
其它班會鍾意去梁文X,
今年A,B班好多人都係入咗沙官。

原帖由 cherryjamesma 於 09-7-13 20:46 發表
係呀! 我都好擔心. 我個仔都係咁上下成績 >_<

cherryjamesma:
唔使擔心,沙官小全級60唔算好邊,
因為主任話60名之內係band1,45名之內係band1頭,
係好保守、好保守嘅估計、..........講咗好多次好保守,
跟住校長又講好多次好保守,
而且AB班加埋有7X人,
所以band1生一定唔止60人。

原帖由 cherryjamesma 於 09-7-13 20:46 發表
係呀! 我都好擔心. 我個仔都係咁上下成績 >_<

總言之唔係最top個十幾名,
選校排位小心d,
band1生去到band3係好少可的!
你AB部第一間填沙官,
第二、三間就唔好填d咁多人爭嘅英中。

原帖由 cherryjamesma 於 09-7-14 18:46 發表
多謝妳的資料, 希望可以入到沙官中!

唔使客氣!
我仔升F.1,我女升P.3,
有乜消息,再互相交流吓!
其實升上沙官中都好驚,
因為我仔都唔係最top嗰d名次,
家長會時中學校長又話入得黎嘅都係精英,
都係考第幾第幾嘅,
我驚呀仔响中學入唔到精英班,
因為唔同小學,
中學d同學都係成績好嘅一群,
競爭好大。

原帖由 asinai 於 09-7-14 20:53 發表
不過, 當你睇得多升中果版d網友分析, 會發現原來學校都係估估吓, 而且每年d師兄姐果編班試 result 都5同, diff. 可能會係十幾個%, nobody knows exactly 邊個 range 先至係邊缘, + 個隨機no.....& 5好忘記明年還 com ...

做人呀媽,搏又驚,
唔搏,又好似無比機會個小朋友試吓,
怕會後悔....... 真煩.....

肥嘟媽:
咁橋!!!
我吔d小朋友都係3C,好嘢!
你pm小朋友個名比我話比個女聽丫!
收pm,嘻......
原帖由 肥嘟媽 於 09-7-16 21:57 發表
looby,asinai,

你地個小朋友去左邊班,我個女升左3C

asiani:
呀仔入咗精英班,:D
A班好多同學都係入精英班!
原帖由 asinai 於 09-7-14 20:53 發表
不過, 當你睇得多升中果版d網友分析, 會發現原來學校都係估估吓, 而且每年d師兄姐果編班試 result 都5同, diff. 可能會係十幾個%, nobody knows exactly 邊個 range 先至係邊缘, + 個隨機no.....& 5好忘記明年還 com ...

原帖由 asinai 於 09-7-17 11:17 發表
Kung Hei, Kung Hei!! (don't know why 冇 side d 公仔!?)

wei wei....5 g 上左中學有冇 d 全級 mud mud 獎, 叫 looby 仔 "ling" 個返lai!! ;D

yesterday ah fu ki 話....其實今年升F.2, b班好似only 你好姊妹個仔入 ...

Keep到係精英班巳經偷笑啦~~~~~~~
如果學校有打機呢科,佢就一定攞全級mud mud獎!!!!!!!唉~~~~~~

asinai,肥嘟媽,pauline:
我哋使唔使開返個'09年讀P.3'嘅topic呀!? :D
‹ 上一主題|下一主題