用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新都城/新寶城翠茵家長請進!
go

新都城/新寶城翠茵家長請進! [複製鏈接]

They also put my son in am session for PN but i choose in local class only

唔會呀!因為我只係想個仔返am class, cos i'm still to concern which PN school is suitable for my son.  So I deposited on 8/10 and wanted to reserve the seat first:)

BabyDim:I choose 學之園(日出康城)同德寶英文幼兒園,因為我個仔本身都返開學之園playgroup所以我覺得佢哋好有辦學經驗,D staff又好好.....不過佢哋要出年March先Interview而德寶英文幼兒園就大約Nov先Interview!我心目中首選學之園次選就翠茵,不過我知學之園今年都好多人報所以都有D擔心
德寶都有全日喎而且open day係15/10(sat)添,因為佢哋開咗新校舍(寶盈花園)

Johnstarks:係呀!如果你選主流班就會In 英文先,基本上會叫大約6個號碼(the no. that write down on the corner)跟住入去英文房見英文老師(自選) ,嗰日英文老師問家長日常生活嘅嘢;e.g平時邊位take care小朋友?小朋友can speak or not?Which language will be use at home?Can feed by himself/herself or not?小朋友介咗片未?識唔識講去洗手間等!(我都是隨心答)D老師都會明白的所以你都唔好咁worry~當中佢哋會留意小朋友玩玩具表演。至於中文班老師問D問題差唔多,好簡單就完成,當中都係叫我個仔matching the sharps and colors.我個仔都未識講嘢住,所以表演一般!我最初已為再需要等,點知原來已ok咗 我冇expect佢哋立刻收,所以覺得比預期簡單

BabyDim:我都希望啦
‹ 上一主題|下一主題