用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 女孩子讀高主教
go

女孩子讀高主教 [複製鏈接]

我都係個保守既人,當年放棄同細佬鋪路,比阿女入左女校冇選RC。。。。。。
Honestly, my daughter is an active person.  She is fitting in very well in a girls' school.  
女校不等於只適合文靜的女孩子,在生活圈仔褢總有不同種類的人,物以類聚,阿女小息會跟一些合得來的active份子在操場上跑,玩捉,stick to the wall, etc......
原帖由 w_y 於 11-12-2 13:42 發表
相信唔係唔想收多D 女仔, 係女仔附近太多好出路. 樓下講得岩, 我都唔俾我女入高主教, 連幫兒子舖後路的機會都唔要; 我認我保守... 而且即使我贊成, 我老公話作為一個讀男校出身既男人, 佢一千萬個反對. ...

我嫌佢太好動, 初初諗住同D女仔一齊會靜態D, 好arrogant個種, 點知現代老師又比較和善, 好多女仔又好"活潑", 入左女校都改唔到D跑來跑去性格........
原帖由 coolchoir 於 11-12-2 19:47 發表

My girl is admitted by
St. Clare Girls School too, happy to hear that your daughter fits well in  a girls' school....

跑馬地個間聖保祿.... 我覺得好多同學仔都好活潑下...
原帖由 coolchoir 於 11-12-5 22:24 發表

可否告之你囡囡是讀哪一間女校呢?
其實有時我都會嫌佢太嘈同煩, 不過覺得童年好快過, 佢咁有童真我都是喜歡的......
‹ 上一主題|下一主題