用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york vs sc
樓主: 2009cutiebaby
go

york vs sc [複製鏈接]

慕道班事件之後,我同個女報都無報 York。因為我覺得誠信是很重要的。個人選擇,不喜歡勿插。

回復 109# hangyodon 的帖子

Hi Hangyodon,

SC 收咗都唔讀去讀York?  Sc 真係咁差?

回覆 114# hangyodon 的文章

Hi Hangyodon,

恭喜你的小朋友被SC收咗!但我唔明白點解要讚York 好而覺得SC唔得而send自己個B入SC?  你是否有第二個小孩讀York所以可以比較呢? 我諗唔明你嘅logic.

其實睇咗幾日同好多家長參與,但都不會有結論也幫不到"樓主〞。不如樓主在來年用多少少錢而兩間都讀,跟住再同我們分享。

回復 149# 0603 的帖子

申報利益:小囡在SC讀緊!上年pn得好少位,校長在校內消息公佈pn的資料。我諗佢哋想收sibling(已經很多)跟本不用公開收生。
不過都不是人人收,起碼我嗰囝唔得!
今年公開收生可能是加咗班或者做咗一年有經驗同信心收多D生。
至於Kelly嗰囝,可能是人事,間間幼稚園都有special case la。
個人意見,不喜勿插!

回復 153# llhlee 的帖子

恭喜!今年我嗰囝都無offer因為係細b,下年再來過。
‹ 上一主題|下一主題