用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 [華夏盃]
樓主: ahpaahmi
go

[華夏盃] [複製鏈接]

原帖由 silvia_ng 於 10-1-27 14:18 發表
唔知幾錢都係一個main concern!!!!

之前收一個學生加一個大人$1,7xx, 一定要大人陪同, 上午比賽, 下午參觀活動, 真係幾貴!

我都想知有無家長參加過深圳的決賽可比D意見,值得去嗎?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

之前港澳盃我小朋友得銅獎都有收信去深圳比賽,我見幾貴所以無去。
其實值得去嗎?有無家長去過可比些意見?

thank you ch and fulltimemom.

原帖由 beryl88318 於 10-2-20 10:50 發表
有人参加過港澳盃嗎. 深過華夏盃嗎.

朋友高小的仔仔讀緊hkmo,如無記錯佢提過港澳盃是淺過華夏盃的。

小兒去年參加港澳盃初賽,今年參加華夏盃初賽,不過我自己覺得好難比較,因可能去年無去培訓班今年有,所以今年的名次較去年的高。

原帖由 silvia_ng 於 10-2-17 19:50 發表
今日收到信啦, 今年都係880蚊一位喎....
mrs. yellow, 你會去嗎?

Silvia,

今日至睇到你問我野.... 之前我都很有興趣去玩吓的,不過看過樓上的message都驚驚地,同埋好懷疑比賽的認受性,怕用左D時間同金錢去得到D無人承認的證書or獎狀。
(請大家都比D意見)

其實我覺得之前個賽前培訓班教得幾好,如小朋友對數學有興趣,真係可以學到D野的。3個小時D細路都5會悶,亞仔讀得好開心,不過朋友的女就唔多like, 真要看自己細路的興趣。亞仔在培訓班學到野又開心,初賽的成績又比到他對數學的信心,我都算賺咗了。

原帖由 kikispider 於 10-5-26 21:10 發表
Letter has been sent to school to invite the students to the 頒獎禮.  The date is this Sun.

Yes, the letter has been sent to school this week, each level  only about ten students invited to the 頒獎禮 this Sunday.

更正:華夏杯決賽所有學生都有邀請信,初賽只邀請得特等獎的學生。

原帖由 蘇蘇 於 10-5-27 18:35 發表
kitty, 信是寄去學校的, 再經學校通知學生和家長.
昨天囝囝把信給我看, 但不用填資料, 由學校代填, 但不知是否每間學校都是相同做法.

聽講是奧校要求由學校蓋印、填報出值與否、出值人數及fax回去的。(ps. 我只知華夏杯,不知港澳杯是否一樣)
‹ 上一主題|下一主題