用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

Hi 各位媽咪,

我囡囡今年九月插班,由於上午班無位現在插下2F低班。請大家多多指教。

你好worry:
我個女之前讀私立學校,但現在樣樣都要加價,連學校學費都要加價,我覺得吾值得,所以轉校。

原文章由 worry 於 08-5-26 14:27 發表
YUENTINGMA

請問你點解會同囡囡插班既? 囡囡本身番邊間嫁? 

你好worry:

我個女之前讀私立學校,但現在樣樣都要加價,連學校學費都要加價,我覺得吾值得,所以轉校。

你好worry:

worry:

私校多數以英文為主,英文真是教得幾好;中文就較弱,相比大女兒所學的中文少30%,數學就差不多。  其實最主要你所選擇的小學是英/中為主,我大女兒的小學主要用中文,而程度亦較深;所以我覺得小女需要轉教中文為主的幼稚園。  我有朋友的女兒在聖母就讀,她說學校的老師很好,而我亦都在慈雲山區長大,所以對此校有較深的認識。 自我女兒interview後,她非常喜歡此校,還常問幾時讀聖母,我和老公對她講要升班才可以讀;其實小朋友的適應很強,不用擔心。
原文章由 worry 於 08-5-27 11:06 發表
yuentingmam

唔講學費既問題, 咁其實教得好唔好, 係味真係比我地呢D幼稚園好D呢? 介唔介意PM話我知你囡囡係讀邊間呀?

咁你是否住黃大仙區? 同埋點解會揀聖母呢? 咁你又有無同囡囡解釋呀, 怕佢新一年轉左校服, 又唔 ...

worry:
你女讀上午/下午班。
‹ 上一主題|下一主題